aanmeld knop
dot

Netflix Nederland

Netflix.jpg
Netflix komt eind 2013 naar Nederland. Films en tv-series streamen, voor een klein bedrag per maand via Netflix, is goed voor meer dan 36.000.000 klanten ter wereld. Een aantal wat blijft groeien, want wat goed is, is onweerstaanbaar. De formule is eenvoudig maar heel aantrekkelijk, voor 7 a 8 euro per maand mag je onbeperkt speelfilms en tv-series streamen.

Netflix heeft zijn roots in Amerika, waar het startte als een bedrijf dat dvd's verhuurde. Deze werden toentertijd per post verzonden naar de klant. In Amerika is het in principe nog steeds mogelijk om films per post te huren, maar Netflix is zich naarmate de mogelijkheden op internet groter werden, vanaf 2007 zich steeds meer gaan richten op het streamen van speelfilms en tv-series. Ze hebben een zeer breed aanbod en ook in ons land zal het aanbod breed zijn.

 

Streaming, wat is dat?

Streaming wil zeggen dat je via internet films en tv-series kunt bekijken door ze te streamen Dit klinkt ingewikkeld maar is het geenszins.. Streaming media worden direct via Internet beschikbaar gesteld. Het enige wat je dus nodig hebt is je internet aansluiting, een computer of laptop of ander device waarom je internet hebt, en een abonnement op Netflix. Je kijkt dan legaal onbeperkt speelfilms, tv-series, en wat eventueel nog meer wordt aangeboden. Bij streaming hoef je geen films te downloaden. De data wordt steeds per deel in een buffer gezet en vertoond.

 

Wat gaat het kosten?

Wat een abonnement op Netflix gaat kosten in Nederland is nog niet bekend, maar in andere Europese landen zoals Groot-Brittannië, Zweden, Finland en Ierland, waar de dienst ook enorm populair is, zien we bedragen tussen de 7 a 8 euro per maand. Hiervoor mag er onbeperkt films en series gekeken worden.

 

Catalogus Netflix

Netflix heeft een online catalogus online waarin je doorheen kunt bladeren naar films en tv-series. In Amerika biedt men meer dan 13000 speelfilms en tv-series aan. In Groot-Brittannië is de keus beperkter, namelijk minder dan 3000, dit is in Zweden ook het geval. Voor Nederland kunnen we in eerste instantie ook een keus verwachten uit 2000 tot 3000 speelfilms en/of tv-series. Ik verwacht dat dit in de loop der tijd steeds verder uitgebreid zal worden. Het bedrijf biedt overigens ook al sinds 2010 streaming aan in Canada en Latijns-Amerika. Pas in 2012 kwam het naar Europa, en nu is Nederland ds ook aan de beurt. Persoonlijk kan ik niet wachten en ben ik zeer enthousiast.

 

Eigen series van Netflix

Netflix produceert zelf ook tv-series, zoals:

  • House Of Cards met Kevin Spacey
  • Arrested Developments (vervolgserie)

Tags: Netflix, streaming, films, Netflix Nederland
Bronnen: Netflix, wikipedia, nu.nl
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-06-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving