aanmeld knop
dot

Goeie Manier Om Rimpels Te Bestrijden!

dreamstime_xs_23388860.jpg
Rimpels, iedereen wordt ouder en rimpels komen sneller dan we willen. Toch kunt u op een gezonde, natuurlijke, maar zéér effectieve manier de huidveroudering tegengaan. Hoe kunt u fijne lijntjes, rimpeltjes en allerlei andere huidaandoeningen bestrijden?

Rimpels Bestrijden, het is ooit een euvel die velen onder ons moeten trotseren. We kunnen de rimpels dan maar beter bestrijden met de beste wapens. Niet iedereen is gezegend met de juiste genen natuurlijk. Hoe vroeg u rimpels krijgt, en hoe sterk de rimpels zichtbaar zullen zijn, is deels ook erfelijk bepaald.

 

Hoe kunnen we rimpels bestrijden?

We kunnen de uitwendige factoren die verantwoordelijk zijn voor de huidveroudering binnen de teugels houden. Een opsomming:

  • Zonnebankgebruik intomen of drastisch verminderen. UV-licht brengt de werking van vrije radicalen op gang, wil zeggen vrije radicalen zijn moleculen die eigenlijk een elektron te weinig hebben. Dit elektron gaan ze wegnemen  bij een andere cel-structuur, waardoor beschadiging optreedt. Een vrijgeleide dus naar een verouderde huid.

  • De nummers 2 en 3 die verantwoordelijk zijn voor de huidveroudering zijn roken en vervuiling. Met het laatste kunnen we iets moeilijker rekening houden, het roken daarentegen is wel onze eigen keuze. Rook dus liever helemaal niet, of anders zo weinig mogelijk. Bij roken en vervuiling gebeurt namelijk hetzelfde met onze huid als bij zonnebankgebruik, echter in iets mindere mate.

  • Alcoholgebruik. Ook alcoholgebruik heeft een negatieve invloed op de huid. Zo nu en dan een glaasje hoort erbij, maar dagelijks alcohol drinken zorgt voor snellere veroudering
  • Weersinvloeden. Ook het weer heeft invloed op de huid. Denk aan droogte of juist erg koud weer, of regen en wind. Ook daarom is huidverzorging, alle dagen, altijd belangrijk

De huid uitwendig verzorgen om rimpels te bestrijden

Goede huidverzorging draagt dan ook zeker bij aan het tegengaan van rimpels. Omdat er een vermindering is van het onderhuidse vet naarmate je ouder wordt, worden rimpels zichtbaar. Als je 15 jaar bent is het teveel aan onderhuids vet wellicht een probleem (zie acne). Maar als je dus 60 jaar bent helemaal niet meer. Je gezicht wordt smaller, maar het veroudert eveneens. Vanaf het twintigste levensjaar is de huid echter al gevoelig voor veroudering, en in de loop der jaren veroudert de huid steeds sneller.

 

Je moet de huid dus wel degelijk goed verzorgen, voorzien van water(hydrateren), natuurlijke oliën en plantaardige stoffen om die huidveroudering tegen te gaan. Door het gebruik van degelijke, natuurlijke producten kun je de huidveroudering namelijk met vele, vele jaren terugdraaien.


Tags: rimpels bestrijden, veroudering vertragen, huidverzorging
Artikel geschreven door: Lieven.
Publicatie datum: 2013-06-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving