aanmeld knop
dot

Vaccin tegen roken

sigaretten.jpg
Wetenschappers hebben een vaccin tegen roken gemaakt. Normaal gesproken is een vaccin een bescherming tegen ziektes, maar dit 'vaccin' zorgt ervoor dat de trek in roken verdwijnt. Het is dus geen 'voorkomen is beter dan genezen' vaccin, maar een 'afkick vaccin.' Hoe werkt het en waar is het te verkrijgen?

Een vaccin tegen roken wordt het genoemd door het Duke Univerticy Medical Centre in New York. Het gaat om een injectie met stoffen waardoor de trek in roken aanzienlijk vermindert. Althans, dat was de oorspronkelijke cliam. Door de stoffen zou moleculen worden geblokkeerd, met als gevolg dat deze de delen in de hersenen waar het prettige gevoel wat nicotineverslaafden ervaren als zij hun middel nemen, niet bereikt worden. Het is de bedoeling dat nicotineverslaafden daardoor geen verlangen meer voelen naar sigaretten.  Er wordt namelijk geen signaal mer doorgegeven dat er naar nicotine verlangd  wordt. Je zou het kunnen vergelijken met een stofje die de trek in eten zou blokkeren. Je zou dan geen trek meer hebben in eten. Zo is het ook met dit zogenaamd vaccin om te stoppen met roken.

 

Maar nu is r toch een kink in de kabel. Proefpersonen reageren niet zoals de onderzoekers hoopten. Slechts bij een heel klein deel van de proefpersonen, nam de trek in roken maar een beetje af. De rest ervoer nauwelijks verschil. Men moet dus nog een tijdje sleutelen aan dit veronderstelde wondermiddel. Helaas bleek het tot nu toe te mooi om waar te zijn. Middelen die wel aantoonbaar helpen om het stoppen met roken de baas te worden, zijn±

  • champix (goed)
  • Zyban (goed)
  • Nicotinepleisters (helpen enigszins)
  • Nicotinekauwgum (helpen enigszins)

Al bovenstaande hulpmiddelen om met de verslaving te stoppen zijn verkrijgbaar via de huisarts, maar ook online bij dr online.

 

Wanneer is het vaccin verkrijgbaar?

Het vaccin zal pas verkrijgbaar zijn vanaf 2020 of zelfs nog later.  Men moet eerst zorgend at het ook echt werkt. Of dat gaat lukken is nu nog onduidelijk.

 

Stoppen met roken injectie, werkt het goed?

Er wordt nog steeds aan gewerkt om dit afkickmiddel te verbeteren want de uitslag van de onderzoeken waren al eerder nog niet zo goed als men hoopte. Toch gaan men er in het Duke Univerticy Medical Centre vanuit dat het vaccin in de toekomst vele rokers van hun verslaving af zal helpen.


Tags: stoppen met roken vaccin, zyban, champinx, nicotinepleisters, nicotinekauwgom
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2013-06-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving