aanmeld knop
dot

Dakkapel van hout

logo-tekst.jpeg
Bij de aanschaf van een dakkapel kunt u over het algemeen kiezen uit een dakkapel van hout of kunststof. Beiden vormen hebben voordelen. Hierbij willen we u informeren over de voordelen en eigenschappen die u kunt verwachten bij de dakkapel. Hebt u vragen? U kunt bij onze specialisten terecht voor een professioneel antwoord.

Een houten dakkapel beschikt over een aantal belangrijke voordelen. Deze voordelen kunnen mogelijk de keuze van uw soort dakkapel bepalen. De voordelen op een rijtje:

  • simpele reparatiemogelijkheden
  • veel maatwerkmogelijkheden
  • uniek design.

Graag lichten we deze punten toe.

 

Hardhout dakkapel

De simpele reparatiemogelijkheid bestaat doordat de dakkapel onder andere van hardhout is gemaakt. Dit hout is te bewerken. Ander voordeelpunt is dat het hout een lange levensduur heeft. Naast hardhout (kozijnen) bestaat de houten dakkapel ook uit vurenhout. De zijkanten (de platen) worden vaak gemaakt van verlijmd multiplex.

 

Dakkapel op maatwerk

Heeft u specifieke wensen voor de dakkapel? In deze situatie kunt u beter kiezen voor een dakkapel van hout. Hout is namelijk vrij eenvoudig te bewerken. De mogelijkheden zijn enorm. Maatwerk is dan ook volledig mogelijk. Ook is hout makkelijker te schilderen dan kunststof. Mocht u in de loop van de tijd een andere kleur wensen, kunt u de houten dakkapel verven.

 

Unieke uitstraling

Door de nerven in het hout krijgt de houten dakkapel een uniek design die vrijwel nooit hetzelfde is. Een houten dakkapel beschikt over een herkenbare, warme uitstraling. De dakkapel past mooi bij oudere woningen, maar ook bij nieuwe woningen is een houten dakkapel zeker een mooie combinatie.

 

Dakkapel bij monumenten

Aandachtspunt: bij monumenten is het mogelijk dat een dakkapel van hout gemaakt dient te worden. Uw gemeente kan u hierover verder informeren.

 

Onderhoud houten dakkapel

Over het algemeen vraagt een houten dakkapel meer onderhoud dan een kunststof dakkapel. U kunt een tussenweg kiezen door een houten dakkapel aan te schaffen die gedeeltelijk uit kunststof bestaat. Zo kunt u een dakkapel aanschaffen waarbij de platen en kozijnen uit kunststof bestaan. Mogelijk is de uitstraling hierdoor minder authentiek dan een volledige houten dakkapel, maar u hoeft in de toekomst minder onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Deze combinatie kan geschikt zijn, wanneer de dakkapel op een vrijwel onbereikbare plaatst is gevestigd.

 

Meer informatie over houten dakkapellen

De mogelijkheden bij een houten dakkapel zijn enorm. Hierdoor verschillen de prijzen ook erg. Graag voorzien wij u van een volledig en professioneel voorstel. Hiermee weet u precies wat de kosten zijn voor een houten dakkapel, die geheel naar uw wens wordt gemaakt. Wenst u meer informatie? Onze specialisten informeren u graag en adviseren u bij de keuze van uw dakkapel.


Tags: dakkapel, dakkapellen, houten dakkapel, hout, kunststof dakkapel
Bronnen: dakkapel-prijzen-vergelijken.nl
Artikel geschreven door: Maurice.
Publicatie datum: 2013-06-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving