aanmeld knop
dot

Dakkapel renovatie

Kunststof dakkapel.jpg
Het is lang niet altijd nodig om uw oude dakkapel compleet te vervangen. Uw dakkapel renoveren is vaak wel 20 tot 30 procent voordeliger dan een nieuwe dakkapel aanschaffen. Praktisch elk onderdeel van de dakkapel is in zijn geheel te vervangen, waardoor renovatie eigenlijk tot een hele nieuwe dakkapel leidt.

Als er echt sprake is van ernstige schade dan zal er misschien tot een nieuwe dakkapel moeten worden aangeschaft, bijvoorbeeld bij rottend hout.

 

Goedkope optie

Een dakkapel renovatie bestaat meestal uit het vervangen van de kozijnen, de bekleding en de dakbedekking. Ook worden de oude houten kozijnen ingewisseld voor nieuwere kunststof varianten en zullen de houten rabatdelen vervangen worden door Trespa en kunststof schroten. Daarnaast kan ook het isolatiemateriaal en de binnenafwerking worden meegenomen. Al deze mogelijkheden zorgen ervoor dat het vervangen van uw dakkapel vaak niet meer nodig is.

 

Dakkapel vergunning

Er is sowieso geen vergunning nodig om uw dakkapel te renoveren als uw dakkapel aan de achterzijde van de woning staat. U mag dan zelfs de dakkapel verbreden, aanpassen en verkleuren. Aan de voorzijde kunt u de dakkapel alleen renoveren zonder dakkapel vergunning als u geen wezenlijke aanpassingen toepast.

 

Renoveren dakkapel

Afhankelijk van de gekozen materialen en van toepassing zijnde afmetingen zal het renoveren van uw dakkapel vaak niet langer dan twee dagen duren. Als u de dakkapel ook wilt verbreden zal dit langer duren dan enkel renoveren, dit kan namelijk meestal binnen een dag gerealiseerd worden.  Over het algemeen zult u rekening moeten houden met tussen de 3 en 5 weken levertijd op de renovatie werkzaamheden, indien de kozijnen niet vervangen hoeven te worden kan dit iets korter zijn. Niet alle dakkapel specialisten doen echter aan dakkapel renovatie.

 

Dakkapel schilderen

Een nadeel van een houten dakkapel is de frequentie van de onderhoudswerkzaamheden. Elke 4 jaar zult u de dakkapel moeten schilderen als u deze niet wenst te verwaarlozen. U kunt uiteraard zelf de kwast in de hand nemen, maar u kunt ook een gespecialiseerde schilder inhuren. De dakkapel specialist zal u hier echter niet mee kunnen helpen.

 

Dakkapel schilderen, wat kost dat?

Als er wordt uitgegaan van een € 40 uurtarief dan bedragen de kosten van het dakkapel schilderen ongeveer € 500 à € 900 per dakkapel. Als u niet te vaak wilt schilderen kunt u ook enkele preventieve voorzorgsmaatregelen treffen. Zorg dat de dakkapel bijvoorbeeld vuil en zand vrij blijft, controleer de dakkapel op scheurtjes en werk regelmatig kwetsbare plekken bij.


Tags: dakkapel, dakkapellen, dakkapel renovatie, dakkapel schilderen
Bronnen: dakkapel-prijzen-vergelijken.nl
Artikel geschreven door: Maurice.
Publicatie datum: 2013-06-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving