aanmeld knop
dot

Schadevergoeding verkeersongeval

arts3.jpg
Een verkeersongeval loopt erg slecht af. U heeft letselschade en u kunt daardoor weken niet meer werken. De aanrijding heeft veel nare gevolgen voor u. Wie moet er in zo'n geval opdraaien voor alle schade? En heeft u recht op een schadevergoeding ten gevolge van het verkeersongeval?
ComputerComputer

Het kan een zeer ingrijpende gebeurtenis zijn: een ongeluk in het verkeer krijgen. Naast het feit dat er materiële schade ontstaat bij het verkeersongeval, kan er ook geestelijke en lichamelijke schade ontstaan. De auto is vervangbaar en veelal is dat dan ook het ergste niet.

 

Gevolgen letselschade verkeersongeval

De lichamelijke en geestelijke schade kunnen echter wel verregaande gevolgen hebben. Het kan mogelijk zijn dat het slachtoffer door de gevolgen van het verkeersongeluk tijdelijk niet kan werken of misschien wel volledig arbeidsongeschikt raakt. Het slachtoffer zal dan zijn of haar baan verliezen en uiteindelijk een uitkering krijgen. Vaak is een dergelijke uitkering maar een deel van het oorspronkelijke salaris. Financieel zal men er dus op achteruit gaan.

 

Financiële schade verhalen op tegenpartij

Deze financiële schade moet dan ook vergoed worden door de tegenpartij. Schakel altijd juridische hulp in bij zulke kwesties, anders zal de verzekeraar van de tegenpartij u mogelijk minder schadevergoeding toekennen, aangezien zij zo voordelig mogelijk van het dossier af willen zijn. Juridische informatie: schadevergoeding verkeersongeval

 

Schadevergoeding bij verkeersongeval

Gelukkig is het in het Nederlandse recht zo geregeld dat de veroorzaker van een ongeluk verkeercompensatie moet geven voor de schade die geleden is. Er is door het verkeersongeval en het handelen van de veroorzaker hiervan een onrechtmatige daad ontstaan en hieruit vloeit een schadevergoeding voort.

 

Overlijden verkeersslachtoffer

Ook bij overlijden van het slachtoffer van het verkeersongeluk hebben de nabestaanden recht op een schadevergoeding

 

Bewijzen verzamelen is noodzakelijk

Helaas is het in Nederland niet vanzelfsprekend dat de slachtoffers ook daadwerkelijk compensatie krijgen voor de door hun geleden schade. Aansprakelijkheid en daadwerkelijke vergoeding van die schade staan vaak los van elkaar.

 

Naast het feit dat een ongeluk in het verkeer al erg ingrijpend is, moet het slachtoffer van het verkeersongeval ook nog eens een grote hoeveelheid bewijzen verzamelen om aan te tonen dat hij of zij voor een 

schadevergoeding in aanmerking komt. Er zullen diverse zaken bewezen moeten worden, wil een vergoeding toegewezen worden. Zo moet er aangetoond worden dat:

  • De veroorzaker van het verkeersongeluk een overtreding begaan heeft. Verder moet er een verband zijn tussen het ongeluk en de schade, het zogenaamde causale verband.
  • Daarnaast moet de schade en de omvang ervan aangetoond worden.

Letselschadejurist inschakelen

Al met al is het een complex gebeuren om een vergoeding (en dus compensatie) voor het verkeersongeval te krijgen. Het is daarom zeer belangrijk om een letselschadejurist in te schakelen die het slachtoffer van het verkeersongeluk bijstaat voor het verkrijgen van een 

schadevergoeding. Een ongeluk in het verkeer heeft grote gevolgen en helaas krijgt lang niet iedereen de vergoeding en compensatie waar men feitelijk wel recht op heeft.


Tags: letselschade, verkeersongeval, schadevergoeding
Artikel geschreven door: James.
Publicatie datum: 2013-06-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving