aanmeld knop
dot

Strandhuisje kopen, voor en nadelen

strand.jpg
Strandhuisjes kom je aan de Nederlandse kust steeds meer tegen. Toch is het een unieke plek om je vakantie door te brengen. Je woont op het strand, vlakbij de zee. De sfeer is er heel apart, heel rustgevend en zelfs in Nederland is het aan het strand vaker zonnig dan in het binnenland. Strandbuisjes zijn dan ook een luxe product, want goedkoop zijn ze niet. Wat zijn de voor en nadelen?

Als u een strandhuisje wilt kopen mag u uitgaan van een bedrag tussen de 30.000 en 60.000 euro. Strandhuisjes zijn duur geworden aangezien ze tegenwoordig compleet worden geleverd, en in hun geheel worden aan en afgevoerd aan het begin en einde van het seizoen. Op en afbreken is dus niet meer aan de orde, Verder zijn de huisjes luxe vakantieverblijven geworden. Goede huisjes zijn dubbelwandig, hebben isolatie, zonnepanelen en elektriciteit, gas om te koken, stromend (koud of koud en warm) water en soms ook een wc aangesloten op het riool, alsook soms douches.  Dit is afhankelijk van de plaats waar de huisjes staan. Ook hebben de moderne huisjes dubbele beglazing en van binnen zijn de huisjes luxer dan een caravan. Er is en slaapkamer, kastruimte, een keukenblok met ijskast, en tv en internet. Het is gewoon een perfect klein huisje op het strand,w aar je veelal een half jaar per jaar mag wonen en uiteraard ook slapen. Echte strandhuisjes liefhebbers wonen geruste en half jaar op het strand en verhuren ondertussen hun woning. Een huisje is waarschijnlijk waard als u het ook een paar weken of langer per jaar mag verhuren.

 

Strandhuisje kopen, waar?

Als u een strandhuisje wilt kopen raad ik u aan om een huisje te kopen bij een vereniging waar het wel is toegestaan om het huisje (gedurende een bepaald aantal weken per seizoen) te verhuren. Er zijn helaas nog steeds verenigingen waar het verboden is om het huisje te verhuren, dit houdt in dat u niets kunt terugverdienen van de veelal hoge stageld kosten. Dat leidt dan helaas gemakkelijk tot genoodzaakte verkoop van uw huisje als u het wat minder breed heeft. Dit kan voorkomen worden als u bij een vereniging uw huisje koopt waar het wel is toegestaan om het huisje (bijvoorbeeld 4 weken per jaar) te mogen verhuren. Ik probeer te achterhalen waar verhuur is toegestaan maar de lijst is nu zeker nog niet compleet.

 

Verenigingen waar u wel mag verhuren

 • De Schelp IJmuiden, daar mag u uw huisje wel verhuren. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van verenigingen waar dit niet mag. (Aanrader!)

Verenigingen waar u uw strandhuisje niet mag verhuren

 • De zeemeeuwen IJmuiden, daar mag u uw huisje gek genoeg nog steeds niet verhuren en als u niet zelf 6 maanden van het huisje kunt genieten is het dan gewoon erg duur allemaal
 • Castricum daar mag u ook nog steeds niet verhuren

 

Voordelen strandhuisje

De voordelen van een strandhuisje liggen voor de hand.

 • U kunt een half jaar lang genieten van het strandleven.
 • Op het strand zal u meer zon hebben dan elders, en daarom zijn strandbewoners dan ook meestal een half jaar lang bruin van de zon, terwijl de rest van Nederland er bleekjes bijloopt.
 • Leven op het strand is heel ontspannend
 • Unieke vakantie locatie
 • Ideaal voor kinderen
 • Ook bij matig weer is het strand heerlijk
 • Je leeft dicht bij de natuur
 • De zee is je zwembad, en je hebt een prachtig uitzicht op duinen of zee

Nadelen vakantiehuisje

 • Bij erg natte slechte zomers is er niet veel aan op het strand. Ook al zit je lekker binnen met een kacheltje aan, het is bij natte zomers wel net als in een caravan bij regen, je gaat je dan toch wel snel vervelen
 • Strandhuisjes zijn prijzig
 • Als u het niet verhuren mag is het zonde dat het maandenlang leeg staat als u moet werken.

Tags: strandhuisje kopen, prijs, strandhuis, zeemeeuwen, de schelp, verhuur, huren, kopen
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-06-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving