aanmeld knop
dot

Gevaren voor een toerist in het buitenland

logo-tekst.jpeg
Reizen is leuk maar als toerist loop je in het buitenland risico's die je je niet altijd bewust bent. Zakkenrollers, roversbendes, oplichting... Maar ook loop je meer kans om te verdwalen, of om in problemen te komen doordat je bepaalde regels van de regio niet kent.

Oplichting in het buitenland komt vaak voor. Zo worden steeds meer toeristen naar uitgaansgelegenheden gelokt, waar ze vervolgens krankzinnig hoge bedragen voor drankjes betalen moeten. Stel je voor je komt een ogenschijnlijk aardige persoon tegen op straat of in een kroeg, en deze persoon bied jou aan om je iets van de omgeving te laten zien. Je wordt een discotheek in geloodst en het is er erg gezellig. Jullie drinken een paar drankjes. Even later is je eerst zo behulpzame 'vriend' ineens verdwenen. Jij moet de rekening betalen. Voor vier cola met cognac betaal je 400,- euro. Tsja, bewijs jij maar eens dat 100,- voor een colaatje niet normaal is. Er zijn geen regels voor. Maak je ruzie? Dan word je in een steegje in elkaar geslagen. Als je de politie belt blijkt de politie ook corrupt te zijn en het eens te zijn met de kroegbaas. Je zal moeten betalen, en er komt een boete bij.

 

Helaas komen dit soort oplichtingspraktijken in het buitenland steeds vaker voor. Wees dus waakzaam met zogenaamde behulpzame mensen die in het buitenland toeristen willen helpen. Niet iedereen is te vertrouwen, helaas. Voordat je een drankje neemt, vraag dan altijd eerst naar de prijs en reken direct af. Laat niets op rekening zetten.

 

Andere trucjes

Andere trucs waarmee je opgelicht kunt worden zijn deelname aan spelen waar je helemaal niet om gevraagd hebt. Je wordt gelokt met de belofte dat je een prijs gewonnen hebt. maar voordat je het weet moet je iets ondertekenen en omdat je de taal niet goed kent onderteken je iets wat je niet wilt en wat je veel geld kost. Oplossing: teken niets in het buitenland.

 

Leuke vrouw ontmoet?

Als je aan de bar wordt aangesproken door een leuke vrouw, wees dan op je hoede. Voor je het weet wordt je beticht van aanzetten tot prostitutie, of je moet onbetaalbare drankjes betalen. Ook kan je naar een hotelkamer worden gelokt waar je bestolen wordt.

 

Zakkenrollers

Zakkenrollers komen ook in het buitenland veel voor. Met name toeristen zijn het doelwit. Zakkenrollers werken steeds vaker in bendes. Ze werken dus samen. de een leidt de toerist af en de ander steelt ondertussen je beurs. Veel voorkomen:

  • tegen je aan botsen
  • ruzie maken in je nabijheid waardoor je afgeleid bent
  • een persoon leid jou af, de ander rolt je portemonnee
  • kinderen die in een groep om je heen komen staan, hun handjes zijn heel behendig in het stelen van waardevolle spullen
  • enzovoorts

Wees op je hoede voor geduw, geruzie, tegen je aan botsen, mensen die om je heen komen staan. En draag je beurs niet in je broekzak maar het liefst onder je kleding in een plat tasje/zakje onder je kleding.


Valse taxi's

Steeds vaker rijden er valse taxi's in het buitenland rond. Je stapt in, maar het is helemaal geen taxi. Men wil je alleen maar beroven. Of het is een taxi die een enorm hoog bedrag vraagt voor de rit. Vraag bij elke echte taxi eerst vooraf wat het tarief is, en maak zeer duidelijke afspraken.

 

Vals wisselgeld

Ook dat komt voor. Je betaalt met een geldbiljet en je ontvangt vals wisselgeld terug. Betaal dus bij voorkeur met gepast geld. Ook kan het voorkomen dat men in een winkel beweert dat jij met vals geld betaalt hebt. Men zaait dan paniek omdat ze willen dat je nogmaals betaalt, de winkelier houdt vervolgens alle geld, wat natuurlijk helemaal niet vals was.


Tags: vakantie, oplichting, corruptie, opgelicht, zakkenrollers
Artikel geschreven door: Bonnito.
Publicatie datum: 2013-06-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving