aanmeld knop
dot

Installatie zonnepanelen

zonnepanelen.jpg
De installatie van zonnepanelen kan vrij ingewikkeld zijn. Soms is het verstandig om de uitvoering van de installatie uit te besteden aan een specialist. Wat zijn de aandachtspunten bij de installatie van zonnepanelen? Wij adviseren u graag.

Benodigdheden installatie

Voor de bepaling van wie de installatie gaat uitvoeren, is het goed om te weten wat nodig is om zonnepanelen te installeren.

 

Aandachtspunten installatie zonnepanelen

Een aandachtspunt bij de installatie is de ruimte voor ventilatie. Deze ruimte is noodzakelijk tussen het dak en de zonnepanelen. Ook de omvormer heeft voldoende ventilatie nodig. Mocht er onvoldoende installatie zijn, kan dit consequenties hebben op het rendement.

 

Dakinspectie plaatsing zonnepanelen

Voor de installatie is het goed om het dak te inspecteren. Zo kunt u bekijken hoe de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Dit verschilt namelijk per dak. Voor een schuin dak is een andere installatie nodig dan bij dak wat plat is.

 

Gewicht zonnepanelen

Bijkomend feit is het gewicht van de zonnepanelen en de bijhorende constructie. Om de zonnepanelen correct te installeren is een constructie nodig zodat de zonnepanelen de juiste helling kunnen behouden. De constructie wordt verzwaard om verschuiven door bijvoorbeeld storm te voorkomen.

 

Elektronische installatie zonnepanelen

De zonnepanelen moeten geïnstalleerd worden aan uw netwerk. Hiervoor is een bepaalde deskundigheid nodig. Vaak is een extra elektra groep in uw meterkast noodzakelijk. Beschikt u niet over voldoende kennis? Dan is het verstandig om de installatie van de elektra te laten verzorgen door een vakman.

 

Voor het nodige onderhoud aan uw zonnepanelen in de toekomst, is het fijn om de zonnepanelen en bijhorende onderdelen goed bereikbaar te houden.

 

Omvormer

Naast zonnepanelen, heeft u ook een omvormer nodig om de energie van de zon om te zetten naar bruikbare stroom. Dit apparaat werkt altijd, ook bij een bewolkte dag zal er energie zijn.

 

Het is raadzaam om de installatie door een vakman te verzorgen. Bij de installatie komen een aantal risico’s kijken, zoals het beklimmen van uw dak en de aanraking met het elektrisch netwerk. Bij een professionele installatie weet u zeker dat de constructie van de zonnepanelen optimaal is, de installatie veilig is opgezet en de zonnepanelen correct zijn geplaatst. Alleen zo behaalt u een optimaal rendement met uw zonnepanelen. 


Tags: zonnepaneel,zonnepanelen plaatsen, zonnepanelen installatie
Bronnen: zonnepanelen-prijzen-vergelijken.nl
Artikel geschreven door: Maurice.
Publicatie datum: 2013-07-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving