aanmeld knop
dot

Het jaarcontract en de opzegtermijn

Baas.jpg
Iedereen krijgt met contracten te maken, dit om regeltjes vast te leggen die gelden voor alle partijen die het contract tekenen. Dit is ook vaak het geval bij een baan, je moet een contract tekenen om er te kunnen werken. Vaak gaat dit om een jaarcontract, dus wat houdt dit precies in?

Een jaarcontract

Wanneer je een jaarcontract aangaat met je nieuwe werkgever, dan ga je echt een contract aan voor één jaar. Dat betekent dat beide partijen zich aan deze afspraak dienen te houden. De werkgever mag het contract niet voor die tijd opzeggen, maar de werknemer mag dit evenmin. Je bent de verplichting aangegaan één jaar voor deze werkgever te werken en de werkgever is de verplichting jegens jou aangegaan om je één jaar in dienst te houden.


Toch ontslagen?

Als de werkgever je toch wil ontslaan dan zal de werkgever een ontslagvergunning moeten aanvragen bij het UWV. Je hebt immers een contract, dat mag niet zomaar verbroken worden, maar soms is er geen andere mogelijkheid. Dan is er geen werk meer of de werksituatie is onmogelijk geworden, dan zal de werkgever een ontslagvergunning moeten aanvragen. Maar het kan ook zijn dat je zelf al afspraken hebt gemaakt met je werkgever hierover. Bij wederzijds goedvinden is een ontslagvergunning niet nodig. Voordat je dit doet zoek dan wel eerst uit wat jouw rechten zijn, ook nadat je weg bent bij je baan.


Opzegtermijn

De opzegtermijn is een maand voordat het contract wordt beëindigd. Mogelijk wordt er een verlenging van het contract aangeboden. Dit geldt voor beide partijen. Zowel de werknemer als de werkgever moeten een maand voor het einde van het contract aangeven dat het dienstverband wordt beëindigd. Er is geen ontslagvergunning nodig van het UWV. Er is immers een contract afgesloten, waarbij duidelijk is dat het hier gaat om een tijdelijk contract. In dit geval een jaarcontract.
 

Hoe krijg je een vast contract?

Het contract mag worden verlengd wanneer beide partijen hiermee instemmen en kan tot driemaal worden verlengd. De vierde keer wordt het automatisch omgezet in een vast contract. Maar ook hier geldt een maand opzegtermijn.
 

Opzegtermijn na 5 jaar

Wanneer een contract wordt beëindigd na 5 jaar, dan gaan de regels anders tellen. Dan is de opzegtermijn 2 maanden. Intussen is het contract dan ook al een vast contract geworden.

Tags: jaarcontract, opzegtermijn
Artikel geschreven door: frederique.
Publicatie datum: 2013-07-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving