aanmeld knop
dot

Aandachtspunten hypotheek

dreamshuisfree_7628577.jpg
Wanneer u van plan bent om een hypotheek af te sluiten is het goed om u hierover goed te (laten) informeren. Wat is de actuele hypotheekrente? Wat is de maximale hoogte van de hypotheeklening die u kunt aanvragen? Welke hypotheek past het beste bij uw situatie? Graag informeren wij u over de aandachtspunten bij een hypotheek.
ComputerComputer

De meest voorkomende vraag bij hypotheken is over het algemeen wat het maximale bedrag van de hypotheek kan zijn. Om de maximale hoogte van uw hypotheek te kunnen berekenen zijn een aantal factoren bepalend. Hierbij kunt u denken aan uw inkomen, rente hypotheek en waarde van uw (toekomstige) huis.

 

Inkomen en hypotheek

Uw inkomen is het meest bepalende onderdeel van de hypotheekaanvraag. Over het algemeen kan gezegd worden dat bij een ruim salaris de maximale hoogte van uw hypotheek groter is. Hierbij is het goed om te weten dat hierbij gesproken wordt over een vast inkomen. Wanneer uw inkomen wisselend is, heeft dit consequenties voor de hoogte van uw hypotheek. Het kan ook zijn dat uw inkomen (meer dan) voldoende is, maar beschikt over bepaalde risico’s. Hiervan is vaak sprake bij zelfstandige ondernemers. Dit kan ten nadele zijn bij de aanvraag van de hypotheek.

 

Lasten onderdeel berekening hypotheek

Bij de berekening voor het bepalen van uw maximale hypotheek wordt ook gevraagd naar uw (periodieke) lasten. Vaak wordt hierbij gedacht aan lopende kredieten. Er zijn ook andere lasten waar rekening mee gehouden moet worden. Betaalt u bijvoorbeeld alimentatie voor uw kinderen of ex-partner? Of staat het huis op een grond waarop erfpacht geldt?

 

BKR

De verstrekker van de hypotheek zal bij het BKR een uittreksel opvragen van uw openstaande leningen. Daarnaast wordt ook gekeken naar uw krediethistorie.

 

Huis en hypotheek

  • Bij de bepaling van uw hypotheek wordt ook gekeken naar de staat van uw huis. Huizen met weinig onderhoudswerk of lage energielasten, worden gestimuleerd door aantrekkelijkere hypotheken aan te bieden.
  • Door de strengere regelgeving is het tegenwoordig vrijwel niet meer mogelijk om een hypotheek te krijgen die qua waarde hoger is dan de waarde van uw huis. Naar verwachting is in 2018 de waarde van uw hypotheek altijd niet hoger dan de waarde van het huis. De hypotheek kan alleen hoger zijn voor energiebesparende verbouwingen aan het huis.

Bij de aanvraag en behandeling van een hypotheek komt veel kijken. Graag ondersteunt www.hypotheekofferte-nu.nl u tijdens dit proces. Zo bent u goed voorbereid en kunt u rekenen op een hypotheek wat het beste past in uw situatie.


Tags: hypotheek, hypotheken, hypotheek vergelijken, maximale hypotheek berekenen
Bronnen: hypotheekofferte-nu.nl
Artikel geschreven door: Maurice.
Publicatie datum: 2013-07-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving