aanmeld knop
dot

De zomer in met een houten zonnebril

houten bril.jpg
De houten zonnebril is een nieuwe trend in Nederland, welke is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Een houten bril is duurzaam en ziet er daarnaast erg leuk uit. Het is wat anders dan de standaard plastice brillen welke al jaren bestaan. Simpelweg heb je gewoon een stukje 'hout' op je hoofd.

Tegenwoordig kun je ook modieuze houten zonnebrillen aanschaffen. Zowel in winkels als op vele webwinkels kom je deze hippe brillen tegen. De meeste houten zonnebrillen worden fabrieksmatig gemaakt, maar je kunt ook de handgemaakte exemplaren dragen.

 

Zonnebril met montuur van hout

Het draagcomfort van deze houten zonnebrillen is prima te noemen. Ze zijn namelijk niet zwaar. Wellicht zou je dat wel vermoeden, maar qua gewicht kun je ze prima dragen. Dit omdat de brillen van houtsoorten zijn gemaakt die qua gewicht niet zwaar zijn. Materialen die gebruikt worden zijn onder meer bamboe. Bamboe is een duurzame houtsoort en bamboe wordt in veel gevallen speciaal voor het maken van deze brillen gemaakt.

 

Polariserende glazen

Als je een houten zonnebril aanschaft, bijvoorbeeld de zogenaamde Beaver Bril, is het aan te raden om er één aan te schaffen met glazen die polariserend zijn. Polariserend wil zeggen dat door de glazen de spanning op je ogen wordt verminderd. De weerspiegeling wordt door een speciale filter in de lenzen minder of goeddeels weggehaald. Dat kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld in een omgeving bent met veel water. Dan kunnen de vele weerkaatsende zonnestralen soms vervelend zijn voor je ogen.

 

Bamboe

Zoals aangegeven worden de houten brillen gemaakt van bamboe. Bamboe is erg duurzaam en veelgebruikt bij dit soort brillen, omdat bamboe erg snel groeit. Dit is beter dan het kappen van hele bossen, omdat het vaak tientallen jaren duurt alvorens de bomen in deze bossen weer groot genoeg zijn om deze te kunnen kappen. Door bamboe te gebruiken worden er niet onnodige bossen gepakt. 


Tags: houten zonnebril, zonnebril van hout, bamboe, Beaver Bril
Artikel geschreven door: websitenieuws.
Publicatie datum: 2013-07-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving