aanmeld knop
dot

Enorme prijsverschillen in bijles

lachen.jpg
Bijles en aanverwante studie begeleidende activiteiten winnen aan populariteit. Meer ouders kiezen ervoor om hun kind bijles en studiebegeleiding te laten volgen. De afgelopen maanden hebben tutors, bijlesdocenten en huiswerkinstituten goede zaken gedaan met het verzorgen van bijles en huiswerkbegeleiding aan scholieren.

Bijles en studiebegeleiding worden niet alleen gevolgd tijdens de drukke examenperiode. Veel scholieren volgen ook gedurende het schooljaar studie begeleidende activiteiten. Afgaande op de zoekopdrachten in Google volgen de meeste kinderen bijles wiskunde, bijles Engels of huiswerkbegeleiding. Waar het ene kind deze bijles en studieondersteuning volgt bij een huiswerkinstituut kiezen andere ouders er voor om een privé tutor in te schakelen. Middels gerichte ondersteuning, bijvoorbeeld door middel van bijles wiskunde wordt hard gewerkt aan betere studieresultaten. Maar met de toename van het aantal mensen dat bijles zoekt stijgt tegelijkertijd het aantal aanbieders. Het is lastig om te bepalen of een aanbieder van bijles of huiswerkbegeleiding teveel vraagt. Wiskunde kun je leren begrijpen

 

Bijles en de tarieven

De tarieven voor bijles verschillen enorm en de kosten voor een bijspijkercursus kunnen dan ook snel oplopen. Er zijn ook duidelijke verschillen te zien tussen het vak waarin de bijles wordt gevolgd en de regio waarin de bijles wordt gegeven. Zo komt het regelmatig voor dat bijles wiskunde in Amsterdam duurder is dan bijles wiskunde in Groningen. Naast de verschillen tussen de diverse vakken en onderwerpen hangen de kosten van bijles en huiswerkbegeleiding ook af van de ervaring van de aanbieder ervan. In sommige gevallen wordt de bijles wiskunde gegeven door een oud professor van de universiteit. In zo’n situatie betaal je hoogstwaarschijnlijk een hoger tarief voor je bijles dan dat je deze bijles volgt bij een middelbare school scholier of zelf student.

 

Bijles huiswerkinstituur

Wanneer je bijles of huiswerkbegeleiding volgt bij de gerenommeerde huiswerkinstituten dan betaal je in sommige gevallen tot wel € 40,- per uur voor bijles of huiswerkbegeleiding. Individuele coaching middels bijvoorbeeld bijles wiskunde kan zelfs nog hoger oplopen. Tevens komt het voor dat een huiswerkinstituut zijn prijzen niet expliciet vermeld.

 

Bijles en huiswerkbegeleiding is een ondoorzichtige markt

Ongeveer 20% van alle middelbare scholieren volgt enige vorm van studiebegeleiding zoals bijles wiskunde, bijles Engels en bijles scheikunde. Er zijn zelfs schattingen dat tegen de 90% van alle scholieren examentraining volgt om zich voor te bereiden op het centraal eind examen. Door deze toenemende marktpotentie neemt de ondoorzichtigheid toe. De ondoorzichtigheid van de Nederlandse markt van bijles en huiswerkbegeleiding heeft een aantal redenen. Enerzijds doen de grote huiswerkinstituten geheimzinnig over de tarieven die zijn hanteren en anderzijds komen er steeds meer nieuwe aanbieders bij. Om bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining en andere studie begeleidende werkzaamheden aan te bieden hoeft men immers geen enkele kwalificatie te hebben. Van deze nieuwe aanbieders weet men niet of zij de benodigde kwaliteit leveren. Tel daarbij op het grote aantal zelfstandige aanbieders die bijles geven via het internet of, meer traditioneel, via het briefje in de hal van school of de universiteit en het aantal potentiële aanbieders van bijles is enorm.

 

Ondanks bovenstaande is men er nog van overtuigd dat bijles helpt om de studieresultaten te bevorderen. Bij het zoeken naar bijvoorbeeld bijles wiskunde dient met goed te bekijken of de aanbieder wel gekwalificeerd is.


Tags: Bijles, huiswerkbegeleiding, tutors, huiswerkinstituten, wiskunde
Artikel geschreven door: Sourceful.
Publicatie datum: 2013-07-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving