aanmeld knop
dot

Cruise vakantie, tips

cruise maken.jpg
Heeft u ook overwogen om een cruise te maken dit jaar? Lekker op de open zee en elke dag een ander land, meerdere restaurants, zwembaden, velen baren en activiteiten. Maar wat komt er eigenlijk kijken bij het maken van een cruise?

Wat komt er bij kijken als u een cruise gaat maken? De laatste jaren is er een sterke groei in de cruise markt, vooral cruises vanuit Amsterdam of Rotterdam zijn de laatste jaren zeer in trek


Cruise maken, 7 dagen

Een compleet verzorgde 7 daagse cruise kan al geboekt worden vanaf 250 Euro per persoon, ja u leest het goed, vanaf 250 Euro.


Cruise maken. Waarheen?

De meeste cruises vanuit Nederland gaan richting Noorwegen, Zweden of de Baltische staten, maar ook richting de middellandse zee of de Canarische eilanden met stops in Frankrijk, Portugal en Spanje. De meeste cruises vinden wel plaats in de middellandse zee met de grootste vertrekhaven Barcelona, wat op ongeveer twee uur vliegen van Amsterdam ligt. Vanuit hier vertrekken dagelijks cruises van 3, 5 of 7 dagen naar alle uithoeken van de middellandse zee. Maar wat komt er allemaal bij kijken als u een cruise wil maken?

 

Kies een bestemming die u trekt

Het kiezen van een cruise begint voor de meeste cruisers niet bij de prijs maar bij de route of plaatsen die zij graag willen aandoen. Door het grote aanbod van cruises in de zomermaanden is de keus groot en in de wintermaanden meer beperkt. Bij het uitzoeken van een route moet u zich goed bedenken dat het schip meestal maar 10 tot 12 uur in de haven verblijft en alles wat u aan land wilt doen moet in deze tijd worden gedaan.

 

Kies de juiste accommodatie aan boord

Het uitzoeken van de juiste hut word vaak onderschat door cruisers, maar het belang van een goede locatie van uw hut is net zo belangrijk als de juiste route.
U wilt immers niet wakker worden gehouden omdat uw hut net boven het crewdeck ligt waar de crew tot vier uur in de ochtend een feestje aan het houden is, of waar men luid aan het praten en lachen is. Er zijn meerdere websites die u over elk schip kunnen informeren wat de beste hutten zijn en waarom, en ook welke hutten u juist beter niet kunt boeken. Laat u dus vooraf informeren en zoek een hut uit waar u optimaal kunt genieten van uw reis.

 

Budget aan boord

Geld uitgeven aan boord is het makkelijkste wat er is... omdat alles op een rekening wordt geschreven en deze wordt pas aan het einde van de cruise aan u gepresenteerd. Gemiddeld geeft een cruiser 100$ per dag uit aan boord. Als u wat zuiniger met uw geld wilt omgaan let dan een beetje op de prijzen en hou zelf bij wat u besteld heeft zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

 

Welke rederij?

Het aanbod aan cruises is groot en elke rederij heeft zijn eigen style en trekt ook zijn eigen soort passagiers. Hou hier rekening mee, zodat u wel op een schip komt wat bij uw doelgroep past.

 

Aanbiedingen

Speur het internet af naar aanbiedingen. Als u flexibel bent in uw gewenste data zijn een hoop aanbiedingen te vinden, voor zeer weinig geld.

 

Kinderen mee?

Kunt u ook cruises maken met kinderen? Die vraag wordt ons vaak gesteld. Dat kan zeker. De mogelijkheden aan board van de meeste schepen zijn net zo geschikt voor kinderen als voor de volwassen cruisers onder ons. Er zijn ook rederijen waar kinderen onder de 11 jaar gratis mee mogen cruisen

 

Wat kan ik aan boord verwachten?

Heeft u na het lezen nog vragen over hoe het werkt aan board of waar u de beste aanbiedingen kan vinden neem dan eens een kijkje bij een cruise op de middellandse zee


Tags: Cruise middellanse zee, cruise maken
Bronnen: cruisemiddellandsezee.net
Artikel geschreven door: matty2.
Publicatie datum: 2013-07-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving