aanmeld knop
dot

SD kaarten

SDHC_4GB_RGB.jpg
Een SD kaart, vast wel eens van gehoord of wel eens gebruikt. Door de nieuwe technologie, denk hierbij aan tablets en smartphones zijn deze weer sterk in trek. Met een SD kaart kunt u het geheugen van uw apparaat snel en simpel uitbreiden, maar hoe zit dit nou precies?
ComputerComputer

‘SD kaart’ staat voor Secure Digital en het is een kaart om data op te zetten, of om data op te vervoeren. Deze kunt u in uw smartphone, camera, tablet en nog veel meer stoppen om het geheugen van het apparaat te vergroten. Er zijn SD kaarten met maar liefst 128GB, waar u dus vele duizenden foto's, honderden filmpjes en vele films op kan zetten.

 

Ondersteunt mijn apparaat een SD kaart?

U kunt in het bijgeleverde instructie boekje kijken, of even het apparaat afzoeken naar een kleine input voor een SD kaart, hier staat ook altijd (micro)SD, (micro)SDHC of (micro)SDXC. Heeft uw apparaat een SD input dan kunt u hier een SD kaart t/m 2GB instoppen. Wanneer u een SDHC inpu heeft, heeft u hier meer aan, hier kunnen kaarten tot 32GB in en in de SDXC input kunnen SD kaarten tot een nu nog onbekend getal, tenslotte worden SD kaarten steeds groter en groter. Hedendaags zijn de 128GB kaarten het grootst, dit is dus een SDXC kaart.

 

Wat kan ik op een SD kaart opslaan?

Dit is normaal geheugen, u kunt hier dus alles op plaatsen. Van foto's, filmpjes tot word documenten. Een SD kaart kunt u gewoon als uw normale computer etc.. geheugen gebruiken, hier zitten geen beperkingen aan. U zou het dus ook als een USB kunnen gebruiken, al is dit niet altijd aan te raden omdat niet ieder apparaat een SD input heeft!

 

Wat kosten deze geheugen kaarten?

Er zijn kaartjes van minder dan 10 euro, maar ook voorbeelden van kaarten op te noemen die ruim over de 100 euro gaan. Hoeveel een SD kaart kost hangt af van meerdere factoren:

  • Hoeveel GB geheugen de SD of Micro SD kaart heeft.
  • Welke class/schrijf en leessnelheid de kaart heeft.

Wanneer u bijvoorbeeld enkel wat extra geheugen voor uw smartphone wenst volstaat een goedkope SD kaart, hier hoeven de kaarten niet mega snel voor te zijn. Bent u van plan om FULL HD te gaan filmen zijn de (ultra) 30mb/s aan te raden, HD filmen vraagt veel geheugen en het dient snel weggeschreven/gelezen te worden door de camera en uiteindelijk de computer.


Tags: SD Kaart, micro sd kaart, sd kaarten, soorten sd kaarten
GamesGamesArtikel geschreven door: simonly.
Publicatie datum: 2013-07-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving