aanmeld knop
dot

Donkere kringen? Wel wat aan te doen

logo-tekst.jpeg
Veel mensen, zowel man als vrouw, heeft last van donkere kringen rondom de ogen. Dit kan ontstaan zijn door slaapgebrek, vermoeienis, roken en/of drinken, allergie├źn, dunne huid rondom de ogen, blauwe aders, teveel aan pigmentatie, erfelijkheid, tekort aan vitaminen, et cetera. Er zijn dus heel veel verschillende oorzaken voor donkere kringen onder de ogen.

Donkere kringen onder de ogen, wat kunt u er tegen doen? Als u last heeft van donkere kringen onder de ogen, stellen mensen in uw omgeving vaak de volgende vragen:

  • Ben je ziek?
  • Heb je wel goed geslapen?
  • Ben je moe?
  • Hoe komt het dat je donkere kringen onder je ogen hebt?

Als de donkere kringen geen medische oorzaak hebben, dan moet u telkens uitleggen dat u zich echt wel goed voelt en dat u alles al hebt geprobeerd maar dat niets helpt om de donkere kringen te doen laten verdwijnen. Donkere kringen onder de ogen kunnen ontstaan door vermoeidheid of door ongezond leven, maar ook afwijkingen aan de nieren kunnen een donkere verkleuring onder de ogen tot gevolg hebben. Daarom moet u wel eerst een arts raadplegen om zeker te zijn dat er geen medische oorzaak voor de donkere kringen aan ten grondslag ligt. Als de donkere huid onder de ogen geen medische oorzaak heeft, wat kunt u dan doen om de kringen te camoufleren?

 

Wat kunt u tegen donkere kringen doen?

Als u een blanke huid heeft kunnen de kringen donkerblauw tot donkerpaars zijn en bij een gekleurde huid zijn ze meestal donkerbruin. Als eerste moet natuurlijk gekeken worden naar de oorzaak van dit probleem en het huidtype. Donkere mensen, vooral hindoestaanse mensen kampen heel vaak met dit vervelende probleem. Zie maar eens een goede camouflage te vinden voor een gekleurde huid. Makkelijk is dat niet. Vaak zegt de verkoopster/verkoper in de parfumeriezaak dat hij/zij de juiste kleur voor u heeft gevonden, maar vaak zijn de kleuren te licht, te grauw en krijg je een heel onnatuurlijk wit of soms grijzig effect rondom de ogen. Tja, er moet toch iets zijn waarmee je van die vervelende donkere kringen afkomt?

 

Dermografie

Dermografie is een medische tatoeage om pigmenten in de huid aan te brengen. Dit wordt onder andere in ziekenhuizen, maar soms ook particulier toegepast om bijvoorbeeld wijnvlekken, pigmentatie of littekens te doen verminderen. Deze techniek wordt ook gebruikt om de huid rondom de ogen lichter te maken. In sommige landen wordt het bleekmiddel hydrochinon gebruikt. Dit gebeurd vaak in veel te hoge concentraties die schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de huid. In Nederland is dit middel van 4 tot 10 procent toegestaan, alleen op aanraden van een arts. Bleekmiddelen onder de 3 procent zijn wel zonder recept verkrijgbaar. Het wordt afgeraden om hier aan te beginnen zonder tussenkomst van een arts. Zelf heb ik dermografie ondergaan.

 

Behandeling

Ik bel en krijg een dame aan de lijn. Heel vriendelijk vraag ik om een consult. Prima geen probleem zegt ze en we maken meteen een afspraak. Eenmaal daar aangekomen bekijkt ze mijn ogen grondig en ziet direct dat ik een teveel aan pigment rondom mijn ogen hebt. Met de duurste smeersels/camouflage vertel ik haar dat ik er vermoeid uit blijf zien. Eh...hoeveel ervaring heeft u? (De huid rondom de ogen is ontzettend dun en ja het zijn wel mijn ogen)...Ze laat mij wat foto's van klanten zien die zij behandeld heeft. Wat mooi zeg! Dat wil ik ook, want dan hoef ik zelf nooit meer dure spullen aan te schaffen of te camoufleren. We maken meteen een vervolgafspraak.

 

Op de vervolgafspraak moet ik een medische lijst invullen en van te voren was mij al vertelt om paracetamol te slikken. Ze vraagt of ik zwanger ben of bloedverdunners gebruik. Gelukkig is dit niet het geval. Ik ga eerst rustig op de foto zodat ze mijn donkere kringen goed in beeld brengt. Daarna ga ik rustig liggen en krijg ik een verdovingszalf onder mijn ogen. Dit moet enige tijd inwerken. Ondertussen gaat ze de kleur mengen die ze onder mijn ogen gaat aanbrengen. Dit is een heel precies werkje want de kleur moet straks overeenkomen met de omliggende kleur huid. We gaan beginnen en ik moet zo stil mogelijk liggen. De pijn valt mee, maar het trekt wel wanneer ze de kleur begint in te pigmenteren. Na beide ogen te hebben behandeld adviseert ze mij om de behoorlijke opgezwollen ogen met ijs te behandelen en krijg ik een speciale zalf mee naar huis, gedurende twee weken. Ook adviseert ze mij om veel te drinken om vocht af te drijven. Ziezo, de eerste behandeling zit erop. Voor de zekerheid heb ik een weekje vrij van werk genomen. Ik moet nog een aantal keren terugkomen, want het duurt ongeveer twee weken wanneer zij het eindresultaat van de eerste behandeling kan zien.  Dit kan helaas niet in 1 keer omdat de huid ten eerste tijd nodig heeft om te herstellen en ten tweede de kleur er als het ware na een aantal dagen nog beter uitkomt. Over een maand moet ik terug voor een vervolgbehandeling.

 

Wat kost de dermografie behandeling?

Prijskaartje? 500 euro per keer maar geen vragen over donkere kringen meer....


Tags: donkere kringen, ogen, donkere huid, pigment, dermografie
Artikel geschreven door: Troetelbeer.
Publicatie datum: 2013-07-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2017-10-16 14:32:42  
Ik zou graag in contact met je willen komen “troetelbeer” ik heb een paar vragen over jouw behandeling. Zou je hierop willen reageren als je dit ooit te lezen krijgt? MvgReageer
gast - 2013-08-11 09:28:14  
Donkere kringen rond de ogen, kan een gevolg zijn van een celzout tekort. Meer weten? info@t-spiertje.nlReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving