aanmeld knop
dot

Geld besparen, hoe doe je dat?

sparen.jpg
Geld besparen, makkelijk is het nooit. Maar als je echt geld moet besparen, hoe pak je dat dan aan? Er zijn verschillende manieren om aan het einde van de maand meer geld over te houden of om minimaal uit te komen met je maandelijkse budget. Als je meer geld uitgeeft dan je hebt, kom je gemakkelijk in de schulden. Hoe spaar je geld uit?
ComputerComputer

Om geld uit te sparen is het aan te raden om eerst een overzicht te maken van de maandelijkse terugkerende inkomsten en uitgaven. Denk hierbij met nadruk aan terugkerende betalingsverplichtingen en terugkerende inkomsten. Als je precies weet hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en hoeveel vaste lasten je hebt, kan je aan de hand daarvan al zien of dit in evenwicht is. Hou je genoeg over om  (al dan niet met een gezin) te leven?

 

Te veel te betalen?

Als je te veel moet betalen in verhouding tot je inkomsten, ga dan met spoed na welke lasten je kunt stopzetten. Denk bijvoorbeeld aan opzegging van:

  • abonnementen op kranten en tijdschriften
  • sport abonnementen opzeggen
  • loterijen stopzetten
  • donaties en goede doelen stopzetten
  • overige terugkerende betalingen voor dingen stopzetten, waar je eigenlijk best zonder kunt

Geld tekort

Als je geld tekort hebt betekent het dat je niet uitkomt aan het einde van de maand. Hierdoor kan je bepaalde rekeningen misschien niet meer betalen of je kan bepaalde dingen niet kopen. Wellicht moet je dan geld lenen bij familie of maak je gebruik van een kredietregeling bij de bank. In alle gevallen kom je dieper in de financiële schulden als je niet oppast. Hoe kan je dat voorkomen?

 

Koop goedkoop

Koop sowieso goedkoop. Kies voor winkels waar je goedkoop kunt kopen zoals

Tweedehands

Veel mensen willen hun spullen nieuw, maar tweedehands is er veel geld te besparen. Nieuwe meubels of een televisie of wasmachine kopen, kost enorm veel geld. Als je weinig geld hebt kies dan voor tweedehands, of overweeg om op die manier geld te besparen. Kijk ook eens bij websites waar je gratis spullen kunt vinden, zoals gratisaftehalen.nl

 

Zuiniger leven

Zuinig leven is een breed begrip. Het reikt van zorgvuldig omgaan met je eten, tot het laag zetten van je ijskast en de verwarming, niet lang douchen en alle luxe producten van je boodschappenlijstje schrappen.

 

Goedkope boodschappen doen

Als je boodschappen gaat doen zoek dan naar producten die in de reclame zijn, of waar korting op gegeven wordt. Denk ook eens aan zelf bakken. Koekjes en brood kan je relatief goedkoop zelf bakken.

 

Huisdieren

Huisdieren geven veel gezelligheid maar ze kosten ook geld. Als je er geen geld voor hebt om je huisdieren goed te verzorgen, begin er dan niet aan. Als je al een huisdier hebt zal je op zoek moeten naar goedkope alternatieven. In plaats van een nieuwe mand, een oude deken, en in plaats van een dure knabbel een handje brokken. Eten voor katten of honden hoeft gelukkig niet zo heel duur te zijn. Anders kan je altijd vrienden vragen of ze bereid zijn een blikje voer per week te doneren voor je viervoeter. Kijk voor spulletjes voor huisdieren ook eens bij websites waar ze gratis spullen aanbieden.

 

Bijverdienen

Als je al je abonnementen hebt opgezegd, en als je echt goedkoop spullen koopt en als je zorgvuldig budgetteert, maar je komt nog steeds niet uit met je geld, dan zal je moeten kijken of je kunt bezuinigen door goedkoper te gaan wonen. Ook veranderen van energieleverancier is aan te raden, met name als je veel betaalt voor je gas en elektra. Door te veranderen van energieleverancier profiteer je namelijk vaak van kortingen, die juist in het eerste jaar gegeven worden.

 

Schuldsanering

Als het je niet lukt om uit de schulden te komen, of als het je niet lukt om te besparen, dan kan je hulp aanvragen via de schuldsanering. Zij helpen je de schulden af te betalen en in kaart te brengen waar het fout is gegaan. Als je in de schuldsanering zit is dat meestal geen leuke tijd. Je moet van zeer weinig rondkomen, maar je raakt binnen enkele jaren wel schuldenvrij.


Tags: besparen, geld, schulden, schuldsanering, tips om geld te besparen, zuiniger leven
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-08-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving