aanmeld knop
dot

Spaarrente, hoe krijg je rente over je geld?

sparen.jpg
Veel mensen sparen geld op om er later iets leuks mee te gaan doen. Als je spaargeld op een spaarrekening zet, krijg je spaarrente over je spaargeld. Wat is spaarrente en hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk rente op je geld ontvangt?
ComputerComputer

Als je geld opspaart en het geld echt een tijdje niet nodig hebt, kan je het op een rekening zetten waarover rente betaald wordt over je geld. Je ontvangt dan spaarrente van de bank. Hoe meer geld je opgespaard hebt, hoe hoger het bedrag aan rente is. Spaarrente is eigenlijk geld dat je wordt betaald omdat je het geld ter beschikking stelt voor ander gebruik. Dat wil zeggen dat de bank het geld tot zijn beschikking heeft, hoewel het altijd van jou blijft. Als je je geld vastzet op een spaarrekening, kan je het immers zelf niet uitgeven zolang het op die rekening vaststaat. De bank kan het dan wel gebruiken, bijvoorbeeld om het uit te lenen aan anderen. Jijzelf merkt daar niets van want het geld blijft op papier en in cijfers, namelijk gewoon op je rekening staan.

 

Waar komt spaarrente vandaan?

Spaarrente is rente die betaald wordt aan personen die sparen. de rente wordt betaald door mensen die geld lenen. Die betalen namelijk rente over het geleende geld. Vandaar dat je ook rente kunt ontvangen als je juist geld naar de bank toebrengt door middel van sparen. Op die manier kan je als spaarder dus een beetje verdienen aan je eigen spaargeld. Op een klein gespaard geldbedrag is het weinig, maar op een groter gespaard bedrag kan het aardig oplopen. Vooral als je het spaargeld voor langere tijd vastzet op de bank word je beloond met meer rente.

 

Compensatie rente

Rente wordt ook uitbetaald omdat je geld wat minder waard wordt terwijl het niet uitgegeven wordt. Dat komt omdat het leven steeds duurder wordt. je geld wordt dus een beetje minder waard. Spaarrente op je geld is dan een soort van compensatie, waardoor je geld evenveel waard blijft. Men verlangd over het algemeen rente die hoger is dan de geldontwaarding, zodat je wat winst op je spaargeld maakt. Anders zou geld vastzetten op de bank geen nut hebben.

 

Geld sparen met hoge rente?

Om geld te sparen met hoge rente kan je het beste je spaargeld op een bankrekening zetten met de gunstigste rente. Kijk dus rond voordat je je geld vastzet.


Tags: spaarrente, spaar rente, geld sparen, bank, rente, rentesparen
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-08-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving