aanmeld knop
dot

Heren en Dames Portemonnees

portemonee.jpg
Een portemonnee, we halen dagelijks meerdere keren tevoorschijn maar veel waarde hechten we er niet aan. Een simpele zwarte portemonnee voor de heren en een gekleurde (vaak rood) voor de dames, gek doen? Nee dat doen we niet veel met portemonnees!

Een portemonnee…. Wie gebruikt hem nou niet? Jong, oud, klein en groot, vrijwel iedereen gebruikt z’n portemonnee bijna dagelijks. De ene keer om je pinpasje eruit te halen om te pinnen, en de andere keer om er een paar flappen uit te halen en te overhandigen aan de caissière achter de toonbank. Portemonnees zijn er in vele verschillende maten, soorten, kleuren en prijzen. Voor ieder wat wils! Zo heb je echte lederen portemonnees van enkele tientallen tot honderden euro’s, of nep lederen portemonnees voor minder dan tientje. Overigens valt er bijna geen verschil te ontdekken tussen echt leer en nep leer. 

 

Variaties...

Zoals gezegd zijn er veel variaties in portemonnees. Er zijn zowel kinder portemonnees als dames portemonnees en heren portemonnees. Hierin wordt weer onderscheid gemaakt tussen maten en prijzen. De meeste dames portemonnees worden zo vormgegeven dat ze precies in alle soorten en maten damestasjes passen. Uiteraard moet de portemonnee ook voldoende ruimte bevatten om je muntgeld in te kunnen bewaren. Pasjes en creditcards moeten natuurlijk ook een plaatsje krijgen in de portemonnee. 

 

Veilig je geld opbergen!
In een portemonnee wordt (mits gevuld) veel bewaard wat van grote waarde is. Daarom moeten de portemonnees natuurlijk goed ‘beveiligd’ zijn. Fabrikanten van portemonnees beveiligen portemonnees door bijvoorbeeld (druk)knoopjes of ritsen. Een bekend voorbeeld is de ketting aan de portemonnee. Dit is om te voorkomen dat je portemonnee gerold wordt. De ketting aan de portemonnee één van de beste manieren om zakkenrollerij tegen te gaan. Het is echter inmiddels uit de mode, je ziet het steeds minder.


Tags: portemonnee, heren portemonnee, dames portemonnee
Artikel geschreven door: simonly.
Publicatie datum: 2013-08-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving