aanmeld knop
dot

Kettlebellen: de manier om vet te verbranden

IMG_0003.jpg
In de sportschool zien we altijd vrouwen met overgewicht die langdurig de cardio-toestellen bezet houden. Het krachttraining gedeelte blijft vaak verdacht leeg. De meeste denken immers dat je van krachttraining gespierd wordt en de meeste vrouwen willen geen spierbundel worden. Kettlebellen is een manier van krachttraining die zorgt dat je sneller vet verbrandt, maar zeker niet dat je binnen no time een spierbundel bent.

Wat is een Kettlebell?

Een Kettlebell is een gietijzeren bal met een handvat eraan. Ze bestaan in verschillende gewichten, variërend van 4kg tot 24 kg. De Kettlebell komt oorspronkelijk uit Rusland. Kettlebellen is lange tijd een populaire traningsmethode geweest bij de Russische militairen.

 

Wat kun je ermee?

Met een Kettlebell doe je vooral ballistische oefeningen. De oefeningen zijn een stuk dynamischer dan met gewone gewichten. Met kettlebellen train je zowel je cardiovasculaire systeem als je explosieve kracht. Het is dus zowel goed voor je conditie als het opbouwen van meer kracht. Oefeningen worden vaak gedaan door middel van intervaltraining. Dat wil zeggen dat je 30 sec een oefening doet gevolgd door 10 sec rust.

 

Een snelle vetverbrander

Doordat je met kettlebellen heel veel spieren tegelijk gebruikt en je geen steun hebt van een apparaat, is de workout heel intensief. Dit zorgt ervoor dat je snel vet gaat verbranden. Je metabolisme krijgt een boost door het kettlebellen en je lichaam maakt groeihormoon aan. Groeihormoon reguleert groei en ontwikkeling van weefsel bij kinderen. Bij volwassen zorgt het ervoor dat weefsels vernieuwd worden dus het onderhoudt spieren, botten en pezen. Verder is het bekend dat groeihormoon de gevoeligheid voor insulineopname verbeterd. Een ander hormoon dat altijd vrijkomt als het lichaam stress ervaart (dus ook bij het sporten) is cortisol. Cortisol stagneert de vernieuwing van weefsels in je lichaam en zorgt ervoor dat je snel veroudert. Groeihormoon remt de werking van cortisol weer. Het is dus belangrijk om een goede balans te krijgen van deze twee hormonen. Kettlebellen is een van de weinige workouts die zorgt dat er snel en meer groeihormoon vrijkomt en zorgt dus voor een betere balans tussen cortisol en groeihormoon.

 

Nog meer voordelen

Buiten het feit dat kettlebellen een hele goede workout is om snel vet te verbranden heeft het nog meer voordelen. Hieronder een opsomming van de andere voordelen van kettlebellen:

  • Goedkoop: een kettlebell aanschaffen is niet duur. Voor ongeveer 40 euro heb je er eentje van 8kg. Een kettlebell is bijna onverwoestbaar, dus je kunt je leven lang ermee doen. ( In welke sportschool kun je voor 40 euro je leven lang sporten?)
  • Overal waar je maar wilt: ondanks dat ze iets wegen, zijn ze wel klein. Je kunt ze makkelijk in de auto gooien als je op vakantie gaat en je kunt een workout overal doen. In het park, op het strand het maakt niet uit, overal kan het.
  • Korte trainingen: terwijl anderen 3 uur per keer in de sportschool staan te zwoegen bereik je met een kettlebell al veel wanneer je 3 keer per week een workout van 20 a 30 minuten doet.
  • Snel verbetering: Kettlebellen zorgt ervoor dat je lichaam enorm geprikkeld wordt om te veranderen, je metabolisme krijgt een boost. Goede hormonen die gewichtsverlies bevorderen komen snel vrij. Na een paar keer voel je en zie je al resultaat.

Conclusie

Kettlebellen is een zeer effectieve manier om vet te verbranden, je metabolisme te verhogen en het is een leuke en goedkope manier van trainen die je overal kunt doen.  Een zeer goede Kettlebell workout DVD is bijvoorbeeld Strakkebuikspieren Kettlebell.


Tags: Kettlebell, kettlebellen, groeihormoon, cortisol, vet vebranden, metabolisme, afvallen, gewichtsverlies, sporten, intervaltraining
Bronnen: kettlebellinstructor.com
Artikel geschreven door: EmilyR.
Publicatie datum: 2013-08-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving