aanmeld knop
dot

Eigen kunstwerken verkopen, of kunst kopen

logo-tekst.jpeg
Je bent kunstenaar en wilt je eigen kunst verkopen. Je bent kunstenaar en denkt dat je een eigen website nodig hebt? Stop met denken, er is een veel effectievere manier om je kunt op de meest professionele manier te presenteren en te verkopen. Je kunt je originele werk verkopen, of artprints, je werk gedrukt op canvas schilderij, of als ansichtkaarten.

Sommige sites zijn gewoon geweldig. Zo ook de Artiesten Websites van Fine-Art-Amerika, waar kunstenaars van over de hele wereld hun werk verkopen. Zowel fotografen, kunstschilders als beeldend kunstenaars kunnen er terecht. Je kunt foto's van je werk uploaden, en de prijzen direct bepalen. Je werk kan te koop worden aangeboden als:

  • origineel
  • op canvas gedrukt
  • als artprint
  • op metaal gedrukt
  • als wenskaart of ansichtkaart

Naast deze mogelijkheden is er ruimte voor je eigen Galerij met foto's van je eigen schilderijen of andere kunst online. Deze online galeries zien er schitterend uit. Je kunt verschillende galeries maken, bijvoorbeeld een galerie voor je schilderkunst, maar ook een galerie voor je fotografie of 3D beeldende kunst. Ook kan je op de site een blog bijhouden over je werk als artiest. Je kunt je gratis aanmelden. Er is een grote gemeenschap kunstenaar die met veel plezier reageren op elkaars werk en die je ook verder kunnen helpen door je de weg te wijzen.

 

 

In bovenstaand filmpje wordt heel duidelijk uitgelegd wat je allemaal van de site verwachten mag. Er wordt aan kapitalen verkocht via de site omdat deze enorm populair is. Je kunt je gratis aanmelden, en dan na enige tijd beslissen of je voor een paar tientjes per jaar wilt doorgaan.

 

Kunstenaar worden. Leren schilderen met olieverf

Je kunt ook beslissen dat je eerst zelf wilt leren schilderen met olieverf. Er zijn veel methodes die je gebruiken kunt om kunst te maken. Tegenwoordig wordt digitale kunst veel bedreven, het voordeel is dat het vrij gemakkelijk is om met softwareprogramma's te leren werken en zo kunst te maken. Het nadeel is dat die kunst digitaal blijft, het wordt daardoor altijd een massaproduct wat je tot in den treuren kunt herhalen en kopiëren. Veel kunstenaars kiezen daarom toch nog steeds het liefst voor het maken van oorspronkelijke kunst, zoals de oorspronkelijke wijze van leren tekenen. Een relatief nieuwe schildertechniek is  leren werken met acrylverf.

 

Kunstenaar, nieuwe kunstenaars, ontdekt worden

Als je als kunstenaar je werk onder de aandacht wilt brengen is dit wel een heel goede manier. De site krijgt namelijk al honderdduizenden bezoekers per dag. Ook hebben ze allerlei extra promotiemiddelen om je werk te promoten. Dit is een absolute aanrader en bespaart he heel veel geld en tijd als je als kunstenaar of fotograaf een website wilt met je werk erop.

 

Kunstwerk verkopen of kopen

Ook is het erg leuk om nieuwe kunstenaars te ontdekken. Je kunt dus niet alleen kunst verkopen, maar ook aankopen. menigeen investeert in kunst, omdat kunst flink in waarde kan stijgen. 


Tags: kunst verkopen, kunst kopen, online galerij, Fine Art Amerika, artiswebsites
Bronnen: Fine Art Amerika

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-08-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving