aanmeld knop
dot

Geweigerd worden bij het salsa dansen

logo-tekst.jpeg
Salsa dansen een leuke bezigheid maar waarom worden sommige mensen geweigerd als ze gezellig willen dansen met iemand en hoe enthousiast komt dat over? Het was Zaterdagavond lekker weekend iedereen was weer gezellig uit en zo bevond ik mij in de Salsa dansclub om heerlijk te kunnen Salsa dansen. Ik zag een dame langs de kant zitten ik kende haar niet maar aangezien ik niemand had om mee te dansen wilde ik die dame vragen vragen of ze met me wilde dansen.

Dame ten dans vragen

Ik liep naar toe en vroeg aan haar zullen we gaan salsa dansen waarop ze lachend naar me keek en duidelijk antwoord gaf: 'Nee!' Het eerste wat ik dacht is wat is hier aan de hand? Het was een keiharde nee niet van nee ik ben moe of mijn benen doen zeer of ik ben met een gesprek bezig , dit was gewoon een keihard lachende nee. Dit was niet de eerste keer dat ik was geweigerd maar soms werd ik geweigerd door bepaalde redenen ik dans al meer dan 10 jaar gevorderd salsa dus daar ligt het niet aan maar goed ik zag er verzorgd uit en mijn parfum werkte ook nog lekker mee maar wat er nou mis waarom wilde deze vrouw niet met mij dansen ?.

 

Hoe vraag je iemand ten dans?

Binnen een fractie van een seconde kwam het antwoord naar boven ik had het helemaal verkeerd aangepakt. Het is de manier waarop je een vrouw benadert om met haar te willen dansen. Dus begon ik weer helemaal op nieuw ik deed twee stappen naar achteren en liep opnieuw naar haar toe en vroeg met een vriendelijke glimlach op mijn gezicht en heel beleefd vroeg ik,mevrouw excuseert u mij mag ik deze dans van u? Mag ik met u dansen? En haar antwoord was ja.

 

Wat was hier gebeurd? Ik kreeg op eens een ja antwoord ik heb er niet bij stilgestaan ik heb haar niet gevraagd waarom ze me eerst weigerde ben gewoon heerlijk gaan dansen .

De reden waarom het eerst mis ging zijn verbonden aan een aantal dingen er was een oogcontact en ik heb mijn vraag op een beleefde manier gesteld met spontaniteit .

Ik zal hier een paar tips geven om te voorkomen dat de kans om afgewezen te worden kleiner zal worden .

 

1: zorg voor oogcontact

Als je oogcontact heb word die persoon niet in eens verrast en ik kan u zeggen er word ook regelmatig geflirt op de dans vloer dus hou altijd oogcontact u zult er versteld van staan hoeveel belangstelling er is .

 

2: Zorg dat je spontaan bent

Iemand die op een onsympathieke manier iemand komt vragen om een dans kan beter aan de kant blijven want negativiteit uitstralen is voelbaar.

 

3: Vraag  iemand beleefd om een dans

Er zijn daar verschillende manieren voor ook afhankelijk wie je voor je heb staan maar ik kan mensen verzekeren als ze komen met hey mamita ik wil met je dansen !! dat dat niet gaat werken. Er zijn ook mensen die een gebaar geven om die persoon op de dans vloer te krijgen dat werkt ook niet hoe luid het muziek ook staat je moet communiceren tenzij je elkaar kent.

 

4: Sta een beetje schuin tegenover de persoon die je vraagt

Ga nooit regelrecht voor die persoon staan dan is het net als of je een boom bent die al het zon licht weghaalt en al helemaal voor iemand die aan de kant zit al de verlichting is dan weg dat werkt niet .

Door een beetje schuin tegenover de persoon te staan hou je de ruimte naar de dansvloer open en dat nodigt uit.

 

5: Als je iemand vraag steek je hand uit met de binnen kant omhoog

Waarom om dat het uitnodigend is doe je dat anders om met de binnenkant omlaag is dat erg gesloten en behalve gesloten het is ook erg dominant !!.

 

6:Zorg dat je er fris verzorgd bij bent

Dat is een van de belangrijke aspecten sommige hebben net gedanst en het zweet druipt er al van af waar door ze helemaal plakkerig klam aanvoelen om te dansen nee zorg dat je parfum goed werkt zodra mensen bezweet gaan ruiken is de dans plezier er snel van af

 

7: Zorg dat je zelfverzekerd overkomt

Dat je zelfverzekerd overkomt spreekt meer aan dan wanneer je onverzekerd overkomt daar mee bedoel ik om niet van alle kanten op te kijken als je met die persoon praat en zelfs de player uit hangen komt ook als onverzekerd over.

 

8: Wat als je toch word afgewezen?

Als je toch nog wordt afgewezen om welke reden dan ook al is er zelfs geen reden voor blijf spontaan en laat je plezier er niet door verpesten ik weet dat het een rot gevoel is om afgewezen te worden.

Om van dat rot gevoel af te komen kun je iemand vragen die er direct naast staat maar de kans dat die ook nee zal zeggen is groot wissel dan van plek af vraag iemand anders aan de andere kant van de omgeving zo laat je zien dat je weer met een nieuwe start begint en dat je gezellig danst en dat je komt om te dansen. Het maakt niet uit met wie als je maar kan genieten van de dans en de gezelligheid.

 

9: Op het niveau dansen van je danspartner

Het is verstandig om op het niveau te dansen van je partner zo voorkom je een hoop verwarring op de dans vloer en zal je met plezier kunnen dansen leer elkaar een beetje verkennen soms doen simpele danspasjes en bewegingen al veel voldoende zo bouw je de hele dans op .

 

10: Om met de salsa dans te beginnen is er een goede start nodig

Luister even naar de ritme van het muziek Salsa heeft soms verschillende ritmes qua snelheid ik merk wel eens dat mensen heel snel willen beginnen en niet goed naar de ritme hebben geluisterd door dat ze spontaan zijn maar je zal nog spontaner worden als je met de ritme danst en je danst partner ook .

 

11: Na de dans de danspartner terug brengen naar de plek

Ik zie het vaak gebeuren als mensen klaar zijn met dansen dat ze van de dansvloer weglopen zo van je vindt je eigen plek wel terug,doei !!!. Het is misschien ouderwets maar het is netter als je de danspartner weer begeleidt naar de plek waar je de dans hebt gevraagd, dan maak je namelijk de indruk dat je echt dansstijl en passie heb voor de salsa .


Tags: Salsadasen, afgewezen worden, iemand ten dans vragen
Artikel geschreven door: doehri.
Publicatie datum: 2013-08-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

SammyJo - 2013-08-24 00:32:53  
Geweldig artikel. Met zorg geschreven en echt leuk om te lezen. We want more!!! Terecht door de redactie als leestip geselecteerd!Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving