aanmeld knop
dot

Hoe Satelliet internet kan bijdragen aan breedband

Internet.jpg
Snel internet of breedband internet lijkt voor ons gewoon. Maar dit is in 2017 nog steeds niet het geval voor iedereen. Er zijn nog steeds mensen die breedband zelfs nog niet aan kunnen vragen. Het gaat echter slechts om 2% van de huizen in Nederland. Deze liggen erg afgelegen. Voor de bewoners van deze afgelegen woningen is er wel een oplossing, namelijk internet via de schotel.
ComputerComputer

Veel mensen kunnen het zich niet voorstellen. Maar toch is het zo dat er een een groep mensen in 2017 nog steeds geen beschikking heeft over breedband internet (ADSL of Kabel). Veel huishoudens hebben dan namelijk nog steeds geen kabelaansluiting (bijvoorbeeld op een boerderij) of er wordt geen ADSL in hun gebied geleverd. Ze moeten dus op een "ouderwets" telefoonlijntje het internet op. En dat terwijl iedereen snel en betaalbaar internet wil.

 

Kantoren spelen ook met deze problemen

Een normale telefoonverbinding is vaak wel aanwezig, maar breedband internet is niet beschikbaar. De rest van Nederland heeft vaak snel internet tot zijn beschikking. Voor bedrijven in deze buitengebieden is het natuurlijk nog een veel lastiger probleem. Verschillende werknemers op een connectie zorgt voor moeilijkheden binnen een bedrijf met een langzame internet verbinding. Deze irritaties komen in enkele bedrijventerreinen in Friesland en Overijssel voor. Dit is uiteraard niet bij ieder bedrijventerrein het geval. Maar de bedrijven waarbij dit het geval is, hebben hier uiteraard veel last van. De productiviteit van de werknemers daalt, en hierdoor lopen ze achter de feiten aan. Als je een eigen website hebt is dat helemaal lastig. Gelukkig gaat het dan tegenwoordig allemaal sneller.

 

Zou de schotel dan een oplossing zijn?

Via de schotel kan ook ADSL internet worden besteld in deze buitengebieden. Er hoeven geen kabels te worden ingegraven. Met deze connectie kan makkelijk op een kantoor worden gewerkt. Dat deze problemen nog steeds in ons land kunnen bestaan, is wel een tikkeltje apart.

 

Internet in Europa

Neelie Kroes (vroeger commissaris in de Europese Commissie) heeft in een aantal plannen aangegeven dat alle inwoners van Europa in 2020 tot dertig Mbps internet tot hun beschikking moeten hebben. 

 

Internet via de Satelliet goede oplossing

Snel internet in de buitengebieden is dus nog steeds een probleem voor sommige gebieden bij ons in Nederland. Voor deze mensen en ondernemers is de oplossing om snel internet via de schotel te nemen. Aangezien er geen extra infrastructuur hoeft te worden aangelegd, is het lekker voordelig en ook nog eens minstens zo vlot als ADSL. 


Tags: satelliet internet, internet via de schotel, schotel antenne, schotel internet, kabel, breedband, satelliet
ComputerComputerArtikel geschreven door: satpower.
Publicatie datum: 2013-08-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving