aanmeld knop
dot

Omega-3 is een goede aanvulling op gezonde voeding

logo-tekst.jpeg
Omega-3 heeft een goede invloed op onze gezondheid. Aanvulling in de vorm van voedingssupplement heeft alleen zin als deze van goede kwaliteit is. Dat visolie (omega-3) een positief effect heeft op onze gezondheid is u waarschijnlijk wel bekend. Immers, op diverse producten in de supermarkt staat als toevoeging Omega-3 vermeld, en meestal vrij opvallend op de verpakking.

Omega-3  kan een positief effect hebben op ons hart, hersenen, gewrichten, longen, botten, ogen, huid.

 

Omega-3 Visolie supplement

Helaas is niet elke Omega-3 toevoeging van goede kwaliteit. En dat de kwaliteit goed is, is nu juist zo belangrijk. Maar, vraag je, hoe ga je bepalen welke visolie supplement is het beste? Je hebt ze in alle prijsstellingen en waarom zit er zo’n verschil in prijs.

 

Visolie als medicijn

Eerst een stukje terug in de tijd naar de geschiedenis van visoliegebruik en het proces van het vangen van de vis voor de productie van het supplement. In verschillende landen als Ierland, Engeland werd visolie gebruikt voor diverse toepassingen zoals brandstof voor lampen, voor voedsel voor dieren, en in de verwerking van leer. Zelfs toen al werd het gebruikt om artritis te behandelen en het wordt nog steeds gebruikt voor pijn in de gewrichten. Ook werd visolie aanvankelijk gebruikt door vissers tegen infecties en ziekte. Zij aten de levertraan doordrenkte broodjes tussen twee sneetjes brood. Laat in de jaren 1800 begon het extraheren van de olie uit vis door het gebruik van stoom. Dit was een echte zegen, want het smaakte beter en de olie werd verfijnd.

 

Omega 3 capsules

Daarna en nog steeds wordt het continu getest op de werking op de gezondheid. Tegenwoordig is goede Omega-3 in capsulevorm verkrijgbaar, het is een gelachtige substantie met een capsule eromheen.Deze vorm is goed in te nemen en het meest effectief. Deze Multi-use aanvulling komt van vis, zoals sardines, kabeljauw, zalm, tonijn, alsmede alle vissen die leven in zeer diepe koude wateren. Als de vis gaar is wordt de olie uit de vis geperst. Het kan vaak slechts uit de lever van de vis.

 

EPA en DHA

Als kind, herinner ik me nog de smerige smaak van de vloeibare levertraan die mijn moeder op mijn tong liet vallen met een pipet of op een korst brood. Dat was echt vies. Mijn beloning was een glas sinaasappelsap. Nu wordt het verkocht als olie of in capsules. De vetzuren zijn super anti-inflammatoire eigenschappen - die eigenschappen zijn zo'n gezonde optie voor iedereen die te maken met ontsteking. Bij het kiezen van het juiste product dient u het etiket te lezen. Kies voor omega-3 van een bedrijf dat een goed product aanbiedt en een goede reputatie heeft. De beste visolie afkomstig van de koudste water van de oceaan die de minste vervuiling hebben. Je moet een supplement hebben dat geen verontreinigingen heeft en wordt geproduceerd uit vette vis zoals die hierboven beschreven - zalm, sardines, ansjovis, enz. Bepaal dat de fabrikant visolie gebruikt die geschikt zijn voor menselijke consumptie en vrij van chemicaliën en giftige stoffen. Dus goed gereinigd. En dat maakt dat er zo’n verschil zit in prijs en kwaliteit. Het reinigen is een intensief proces en dat werkt prijsverhogend.  Het product moet EPA en DHA bevatten. Zit dit er niet in, neem dan omega 3van een ander merk. Ga niet voor een goedkoop merk van de goedkope drogistketens, dat kost niet veel, maar heeft vaak ook minder invloed.


Tags: omega-3, visolie, omega3, voedingssupplement
Artikel geschreven door: Omega3.
Publicatie datum: 2012-07-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving