aanmeld knop
dot

Paleo dieet, of moeten we zeggen Paleo levensstijl?

appeltje.jpg
Het paleo dieet is een zeer natuurlijk puur en uitgebalanceerd dieet, dat er voor zorgt dat je lichaam en geest op volle toeren gaan functioneren, zodat je het maximale uit je leven kunt halen, wat begint als dieet, veranderd meestal in een levensstijl, omdat het zoveel voordelen geeft en het gewoon goed voelt.

Wat is het Paleo dieet?

Het woord Paleo is een afgeleide van het woord paleolhitisch, wat weer verwijst naar het stenen tijdperk. Pure natuurlijke onbewerkte producten worden gebruikt in het dieet, dus voedsel dat er in het stenen tijdperk ook was, dat is dus voedsel dat de holbewoners aten.

 

In het stenen tijdperk waren geen supermarkten, daardoor ook geen industriële voeding, waar nu de schappen in de winkels mee vol liggen.

In industrieel eten zitten vaak stoffen waar ons lichaam eigenlijk niet voor gemaakt is, waardoor wij er over het algemeen niet meer zo atletish uitzien als onze voorouders.

 

Het dieet bestaat dus uit pure producten zoals:

 • verse vis
 • vers vlees
 • onbewerkte groenten en fruit
 • onbewerkte noten en zaden
 • water en kruidenthee

Hongergevoel?

Met deze levensstijl zul je niet hoeven te lijden omdat je trek hebt, je mag namelijk altijd eten, als het maar gezonde voeding is. Je start de dag altijd met een ontbijt en iedere 2 uur van de dag eet je een tussendoortje of een maaltijd, dit is erg belangrijk om de spijsvertering altijd op gang te hebben, dit is onze natuurlijke vet verbrandingsmotor.

 

Voordelen?

Wanneer je deze levensstijl toepast geniet je van veel voordelen, zoals:

 • meer energie
 • minder vatbaar voor ziektes
 • mooier lichaam
 • mooiere huid
 • sterker en sneller
 • een krachtig brein

Met dit dieet haal je het maximale uit je leven omdat alles 100 % functioneert en omdat je er beter uitziet, je staat dan midden in het leven en kunt alles aan. Het is ook niet onbelangrijk, dat het zeer gezond is, je krijgt namelijk alles binnen om je immuunsysteem zo optimaal mogelijk te houden, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes en kwalen.

 

Trainen?

Deze levensstijl is zeer goed te combineren met elke vorm van sport, zoals eerder genoemd krijg je door deze voeding zeer veel energie en kracht, dat altijd ten goede komt voor je prestaties. Wanneer je het Paleo dieet combineert met een goede krachttraining, zal je lichaam zich zeer snel ontwikkelen, vet verbranden en je spiermassa zal sterk toenemen.

 

Spiermassa

Als je spiermassa toeneemt zul je automatisch meer vet verbranden, grotere spieren verbruiken namelijk meer energie. Het mes snijdt dan aan 2 kanten.

 

Alles weten?

Als je meer wilt weten over deze gezonde levensstijl, kijk dan even op deze website.

 

10 Kilo afvallen? Zo lukt het!
Afvallen doe je zo!
Afvallen is een keuze. Basta!
Afvallen is heel moeilijk


Tags: Paleo ervaringen, dieet, holbewoners dieet, gezonde levenstijl
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Olegna.
Publicatie datum: 2013-08-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving