aanmeld knop
dot

Bogey's Spareribs

pan.jpg
Bogey's spareribs, wie kent ze nog? Bogey's was een uitgaansgelegenheid in Tilburg, je kon daar pool biljarten en heerlijke simpele, maar lekkere gerechten consumeren. Het meest populaire gerecht waren de Bogey ribs, geserveerd in een pannetje. Helaas is Bogey's al een tijd gesloten, maar hier is de kans om de ribbetjes zelf te maken.

De lekkerste spareribs maak je zo:

Ga naar de slager voor ongemarkeerde spareribs en neem daar ongeveer 750 gram per persoon.

 

Wandel daarna naar de supermarkt voor:

 • Uien, 2 per persoon
 • Knoflook, 4 teentjes per persoon
 • bouillonblokjes, 2 per persoon
 • jeneverbessen 
 • zoete ketjap
 • chilisaus

De ketjap en de chilisaus kun je ook bij een toko halen, bij een toko hebben ze ook vaak een mix van deze twee sauzen, dat is ook prima,

 

De bereiding

 • Gebruik per sparerib van ongeveer 750 gram 1 liter water. Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
 • Hak de uien en pel de knoflook, voeg dit toe aan het water en laat het een half uurtje trekken, voeg per liter water een half theelepeltje jeneverbessen toe en leg daarna de spareribs voorzichtig in het water en laat deze 90 min zachtjes koken.
 • Na 90 minuten haal je de spareribs er uit en snijd je deze in stukjes van 1 botje. Het is mogelijk om de spareribs te bewaren in de koelkast voor maximaal 1 dag, of meteen klaar maken en serveren.
 • Maak in een ruime pan de ketjap en de chilisaus warm, gebruik 2 gelijke delen en roer deze goed door elkaar, of gebruik de mix natuurlijk.
 • Doe er genoeg saus in voor de spareribs en voeg deze toe, laat ze 5 minuten in de saus liggen en serveren maar.

Wanneer je de spareribs in de koelkast bewaart hebt, laat ze dan in 15 minuten langzaam warm worden.

 

Variatie

Het is ook mogelijk om de spareribs heel te laten en deze in te smeren met de ketjap chilisaus mix en daarna af te bakken in de oven of op de barbecue, dan krijg je een knapperig, plakkerig korstje.

 

In de oven op 180 graden ongeveer 5 minuten per kant en op de barbecue regelmatig draaien zodat de ketjap niet verbrandt, en dan mooi donkerbruin laten worden.

 

Eet smakelijk

Serveer dit met friet en coleslaw (koolsla) en smullen maar!


Tags: Bogey's Spareribs, recept, spareribs maken, coleslaw, BBQ, spareribs
Artikel geschreven door: Olegna.
Publicatie datum: 2013-08-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving