aanmeld knop
dot

Goed debiteurenbeheer noodzakelijk

schulden-anp-lex-van-lieshout.jpg
Goed debiteurenbeheer is erg belangrijk, misschien wel het belangrijkste in het runnen van een succesvolle onderneming. We leven in een tijd van crisis en van onzekerheid, bedrijven gaan failliet en personen hebben regelmatig geen geld meer om rekeningen te voldoen. Het goed controleren en beheren van uw debiteurenbeheer kan veel problemen voorkomen.
ComputerComputer

Sinds 2005 betalen steeds meer mensen hun rekeningen niet, en dit is in de afgelopen jaren alleen maar erger geworden. Het komt dan ook regelmatig voor dat bedrijven failliet gaan en andere bedrijven mee trekken. Wij geven klanten altijd als tip mee, dat hun debiteurenbeheer aangeeft of er problemen zijn en dat snel en adequaat handelen problemen kan oplossen/voorkomen. het is natuurlijk makkelijker als je een succesvol bedrijf hebt waar mensen direct voor het product betalen, maar als u dat niet heeft, zal het vaker voorkomen dat mensen hun rekeningen niet betalen.

 

Soms is het beter om een klant af te stoten die niet betaalt, dan steeds producten/diensten te leveren terwijl de debiteur eigenlijk geen geld heeft, en daarom een risico veroorzaakt bij uw bedrijf.


Tips voor ondernemers en boekhouders

In dit artikel geef ik een aantal tips aan ondernemers en boekhouders.

  • Wanneer een debiteur zijn factuur niet betaalt is het verstandig om er direct bovenop te duiken. Mail, bel, stuur hem een brief dat hij een openstaande factuur heeft die hij dient te voldoen.
  • Indien gewenst bied de debiteur dan een betalingsregeling aan. Beter later het geld ontvangen, dan helemaal geen geld.
  • Wanneer debiteuren nergens op reageren is het verstandig om na te denken over de vervolgstappen. Gaat u het via de rechtbank spelen? Of via een incassobureau? Of probeert u het gewoon zelf nog een keer? Dit zijn dingen om goed over na te denken.
  • Maar voor u de factuur uitbesteed dient u eerst minimaal één factuur verzonden te hebben, en één herinnering.

Deurwaarder, incassobureau of zelf vorderen

Wanneer de debiteur de factuur niet betaalt is de vraag wat uw volgende stap zal zijn. Het uitbesteden van de vordering is vaak de meest verstandigste keuze. Een incassobureau of deurwaarder kan de vordering zonder problemen voor uw incasseren. Wanneer u een deurwaarder inschakelt dient u rekening te houden met de kosten. Een gemiddeld traject kost ongeveer 600 euro. veel bedrijven kiezen er voor om een incassobureau in te schakelen, ook omdat u dan sterker in de schoenen staat, mocht het ooit voor de rechter komen. Dan kunt u aantonen dat zelfs het incassobureau de vordering niet heeft kunnen incasseren, en u als schuldeiser er alles aan gedaan heeft om de factuur te innen.

 

No cure, no pay

Incassobureaus werken vaak op basis van no cure no pay, wanneer u een vordering indient van 1000 euro, en de vordering wordt geïncasseerd, dan wordt er 850 euro uitbetaald aan u als schuldeiser. 


Tags: debiteurenbeheer, incassobureau, deurwaarder, rekening, factuur, no cure no pay incassobureau, deurwaarder inschakelen
Artikel geschreven door: Flexwebbeheer.
Publicatie datum: 2013-08-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving