aanmeld knop
dot

Niet gevraagd worden voor salsa dansen

logo-tekst.jpeg
Niet gevraagd worden voor de Salsa dans hoe teleurstellend is het en wat doet het emotioneel met degene die niet gevraagd wordt.

Het is weer tijd om gezellig te gaan Salsa dansen je doet je nieuwste salsa dance outfit aan en kijkt nog in de spiegel of alles er goed uit ziet.

En dan komt je bij de Salsa dans club aan en gaat staan of zitten en na een paar uur begint het tegen te vallen je staat of zit nog steeds aan de kant. Niemand heeft je ten dans gevraagd hoe goed je er ook uit ziet.

Het erge komt er ook nog eens bij als de DJ de beste en ook nog eens de jouw favoriete salsa nummers draait daar gaat je avond dan. Schoenen beginnen pijn te doen, niet van het dansen maar van het niets doen.

 

Ten dans gevraagd worden

Je luistert naar de muziek en je bestelt een drankje en je pakt je telefoon en gaat uit verveling misschien Whats Appen. Zo is je hele avond verknald en je denkt misschien 'wat jammer nou, het had zo leuk kunnen zijn...' Maar waarom is het niks geworden? Dat zit puur in de volgende oorzaken .

 

1 Bij binnen komst niet meteen plaats nemen op een stoel

Je maakt de indruk dat je geen zin hebt om gevraagd te worden. Als je bijvoorbeeld gaat zitten, word je niet zo snel gevraagd. Want de indruk die je dan maakt is dat je aan het uitrusten bent. Of anderen denken dat je het liefst toe kijkt en helemaal als je net binnen bent gekomen en meteen bent gaan zitten, dan krijgt men de indruk dat je ook niet gevraagd wil worden. Of sterker nog je: bent met iemand gekomen die liever niet wil dat je met iemand anders danst.

 

2 Dans met de muziek mee

Als je niet beweegt op de muziek, een beetje mee beweegt, denken anderen misschien dat je geen zin hebt om te dansen. Hiermee bedoel ik dat wanneer je met de muziek mee beweegt je dan de indruk geeft dat je van de salsa muziek houdt, en dat je echt niet stil kan staan. Dat je voeten gewoon jeuken om te gaan dansen. Dan zal je sneller gevraagd worden.

 

3 Ga op zoek naar dansers

Blijf niet op een en dezelfde plek staan. Loop zo af en toe door de omgeving en je zult zien wat voor mensen je allemaal tegen komt. Je kan je zelfs nog verplaatsen in een kleine omgeving. Het maakt niet uit hoe groot het is. Laat zien dat je er bent.

 

4 Oogcontact

Het is zo eenvoudig en toch vergeten heel veel mensen dat. Soms is de omgeving niet zo goed verlicht op een plek en op de andere plek wel als je daar nou staat en oogcontact hebt zul je zien hoe stimulerend het is en dat het dan geen moeite kost om op de dansvloer te komen

 

5 Vraag of je met die persoon mag dansen

In het algemeen word je niet zo snel afgewezen mensen zijn juist blij als je ook spontaan vraagt om te mogen dansen, ongeacht je man of vrouw bent. In het algemeen vragen meer mannen een vrouw ten dans dan vrouwen mannen, om at het altijd al een issue is geweest dat een vrouw een man gaat vragen om te mogen dansen. Bij sommigen is het zelfs een taboe maar we leven niet meer in de jaren 40.

 

6 Vermijd je mobile smartphone 
Daarmee wil ik zeggen: vermijd het zo veel mogelijk, al is dat ene salsa nummer nou niet je favoriete nummer al verveel je je ga bijvoorbeeld niet zitten whats appen wat heel veel mensen soms doen is berichten sturen of lezen op hun mobile smartphone, dat komt zo ongeïnteresseerd over. Ik heb het wel eens mee gemaakt dat ik een dame waar mee ik wilde dansen hoe mooi ze ook was, berichten aan het lezen was op haar telefoon. Sorry maar dan ben je echt ongeinterseerd en het komt nog eens onsympathiek over.

 

7 Je dans vooruit plannen

Stel je bent in gesprek met iemand dan kun je gerust tegen die persoon zeggen bij het einde van het gesprek of je bij het volgende nummer met die persoon mag dansen .

 

8 Laat een positieve indruk achter

Stel dat iemand jou heeft gevraagd om te dansen en je bevind je op de dans vloer zorg dat je een positieve indruk achterlaat zorg dat je er lol in heb met je dans partner op de dansvloer lach samen met je danspartner.

De kans dat je voor de tweede keer wordt gevraagd is veel groter sterker nog je kan een heel netwerk kennis opbouwen soms volgt er een gesprek na de dans mensen tonen altijd wel interesse .

 

Bij salsa clubs komen er vaak steeds dezelfde mensen maar die bevinden zich ongetwijfeld ook op andere salsa feesten en de kans is er dat die mensen daar ook weer andere mensen kennen en zo kom jij weer via hun in contact met andere personen.

 

9 Afspreken met mensen van je dansschool

Volg je Salsa danslessen dan is het raadzaam om met die mensen van je eigen les af te spreken om naar een Salsa club te gaan die mensen herkennen je heel makkelijk waardoor het nauwelijks moeite kost om ze te benaderen omgekeerd ook zeer ideaal .Het zit namelijk zo hoe meer jij je op de dans vloer bevind hoe meer andere mensen jou ook zien dansen. Mensen kijken graag naar hoe andere mensen dansen en hoe vaak en aangezien je ook nog met verschillende mensen danst des ter meer kans er is dat je wordt gevraagd om te dansen let dan maar eens op hoe lang je dan nog langs de kant staat .

 

Let op!! bij Salsa dansen draait het er niet om hoe populair je bent maar dat je geniet van de Salsa en dat je lol en plezier heb en een goeie positieve indruk achterlaat en de rest spreekt zich vanzelf .


Tags: Salsa dansen
Artikel geschreven door: doehri.
Publicatie datum: 2013-08-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving