aanmeld knop
dot

Zelf een auto importeren kan veel geld opleveren

auto oud.jpg
Gauw geld verdienen is in. Zeker in deze tijden van recessie wil iedereen wel ergens extra aan verdienen. Op het internet loopt het over van opties gebundeld onder de term: passief inkomen. In dit artikel wil ik een andere optie bespreken. Het overslaan van tussenpersonen. Bij het importeren van auto's uit het buitenland kan dit een grote besparing opleveren
GamesGames

In de afgelopen decennia was de leus: hou je maar bezig waar je goed in bent en besteedt al het andere uit. Hele communicatiecentra van bedrijven zijn zo in India beland. Natuurlijk nemen ze direct de telefoon op en spreken ze goed Engels, maar als je een probleem met een product hebt wil je gewoon geholpen worden door degene die er met zijn eigen handen aan heeft gezeten. Was je echt rijk dan huurde je een personal assistant in. Ook de mondainere zaken besteedden we uit. Werd je ziek dan belde je niet oma of moeder maar altijd de huisarts of zelfs de huisartsenpost. De inrichting van het huis was te veel van ons en het liefst werd advies van de binnenhuisarchitect gevraagd. Ook financiële zaken regelden we minder en minder zelf. Verzekeringen werden afgesloten via een tussenpersoon. Voor de hypotheek gingen we naar de hypotheekadviseur.

Maar het geld is op en we moeten weer meer en meer zelf regelen. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren. Voor financiële zaken kan dat gauw schelen.

Energiezaken regelen kan voortaan heel goed via het internet. Op het internet is alles te vinden. Op milieucentraal.nl staat een overzicht van de grootste energieslurpers. Hier kan vast al wat op bespaard worden. Besluit je na bestudering van deze site dat je energieleveraar anders moet dan kan je alle verzekeringen vergelijken via independer.nl. Door het uitschakelen van persoonlijk advies bespaar je toch al gauw tot enkele honderden euro's.

 

Auto importeren?

Naast het huis is de auto vaak de grootste kostenpost. Uit eigen ervaring kan ik vertellen wat de keuze voor een hybride kan opleveren. In 2008 kochten wij op de zaak een Honda Civic Hybride. De onderhandelingen gingen al goed. Achteraf was ons sterkste punt dat we de auto niet per se nodig hadden of per se dit ene type wilden. We hadden een bedrag in ons hoofd waar we niet over heen wilden. Uiteindelijk is de garagehouder drie keer met zijn prijs gezakt naar de prijs die ik halsstarrig vasthield.

Voor de hybride auto gold toen dat je hem in twee jaar mocht aftrekken. Dat scheelde echt op de jaarrekening. Verder staan ze er om bekend dat ze zuinig rijden. In ons geval betekent dat als ik in mijn eentje stabiel rij dat we 5,6 liter per 100 kilometer verbruiken. Dat loopt op tijdens vakantiebepakking naar 6,2 liter op de 100 kilometer. Bovendien betalen we geen BPM. In het jaar van aanschaf van onze auto was dat een regel om energiezuinige auto's te promoten. Vanaf 2013 is deze regel veranderd en niet meer absoluut. De BPM is afhankelijk gemaakt van de CO2-uitstoot. In 2014 moet uw auto minder dan 89 gram CO2/km uitstoten om vrijstelling van BPM te krijgen. Dit moet consumenten prikkelen om een milieu-prettige auto aan te schaffen en zo de uitstoot van CO2 terug te dringen. Deze regels zijn de laatste tijd flink aan verandering onderhevig.

Mocht je echt nog een klapper met de auto willen maken dan kun je proberen om hem zelf te importeren. Een geïmporteerde auto kan duizenden euro's goedkoper uitvallen. Hoe je zelf een auto kunt importeren kan je elzen: e-book Zelf Auto's Importeren

 

Auto importeren, hoe?

Je moet echter rekening houden met veel regelwerk: Allereerst moet je zorg dragen voor transport inclusief het regelwerk met de douane. Er zal een kenteken moeten worden aangevraagd en geregistreerd. Daarnaast moet de BPM worden berekend en indien nodig betaald worden. Hoewel er bureaus bestaan die je hiermee kunnen helpen maak je de echte klapper door zelf alles te regelen. Hiervoor moet je natuurlijk wel goed beslagen ten ijs komen. 


Tags: BPM, auto importeren, zelf auto importeren
Artikel geschreven door: JamesDeneille.
Publicatie datum: 2013-08-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving