aanmeld knop
dot

Kerstpakketten in 2017, en daarna

kerstmis.jpg
Als je voor een baas werkt is het natuurlijk leuk als het bijna kerst is. Niet alleen heb je dan bijna een heerlijke vakantie, maar krijg je ook nog eens een leuk kerstpakket mee naar huis. Het is namelijk de traditie in Nederland dat je een kerstpakket van je werkgever krijgt, bijna alle Nederlandse bedrijven doen hier aan mee.

Zo’n 15% van de Nederlandse bedrijven hebben aangegeven dat ze niet mee doen aan het geven van een kerstpakket. Dit is dus slechts maar een klein deel.

 

Iedereen vindt het leuk om een kerstpakket te krijgen en de werkgevers beleven er meestal ook plezier aan om het personeel blij te zien. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? En wat zijn de kerstpakketten van 2013 en daarna?

 

Het ontstaan van de traditie

De traditie is al jaren oud en haast niemand weet hoe het precies ontstaan is. De boerenknechten moesten vroeger bijna het hele jaar door werken. Ze moesten zoveel werken dat ze zelfs niet op eerste kerst dag vrij kregen. Op tweede kerstdag werd er wel een vrije dag gegeven, deze mocht de arbeider doorbrengen bij zijn gezin.

 

Kerstdiner

Aan het einde van de werkdag op eerste kerstdag werd er een pakket met eten mee gegeven zodat er thuis een kerstdiner gemaakt kon worden. Het duurde niet lang voor dat andere werknemers deze actie over namen en het kerstpakket was geboren.

 

De kerstpakketten 2015

De kerstpakketten 2015 zien er natuurlijk niet meer zo uit als dat het begonnen is. Wel zijn de meeste kerstpakketten nog voorzien van vele (vaak wat luxere) eetbare producten en allerlei andere lekkere dingen, zodat je de kerstdagen gezellig door komt. Maar de afgelopen jaren zien we veel meer andere soorten kerstpakketten dan het “klassieke” pakket. Zo zijn er veel werknemers die hun personeel een dag mee uitneemt als kerstcadeau. Maar er worden ook bijzondere kerstpakketten samengesteld. Het kan bijvoorbeeld een pakket zijn dat alleen bestaat uit wijn of een pakket met allerlei Welness artikelen. Dit soort kerstpakketten is vooral vanaf het jaar 2015 erg in trek.


Tags: Kerstpakketten 2013, 2014, kerstpakket
Artikel geschreven door: websitenieuws.
Publicatie datum: 2013-08-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving