aanmeld knop
dot

Koerier gezocht

Bestelauto.jpg
Koerier gezocht. Heeft u een koerier nodig of wilt u Zzp koerier worden? Een koerier vervoert tegen betaling een voorwerp van A naar B. Het kan om kleine voorwerpen gaan, zoals brieven of pakketjes, maar ook om grote voorwerpen, zoals bankstellen of kasten of een volledige inboedel. Sinds er via websites zoals marktplaats veel tweedehands spullen worden gekocht, is de koerier ook voor particulieren steeds vaker nodig.

Een koerier vinden is niet moeilijk. Als u op Marktplaats een ijskast of bankstel heeft gekocht, hoeft u niet meer met de handen in het haar te zitten over het vervoer. Veel koeriers bieden zichzelf aan om uw spullen te vervoeren. Vaak hanteren zij een prijs per kilometer, bijvoorbeeld 45 cent. Er kan ook een totaalbedrag worden afgesproken voor de volledige rit van A naar B. Koeriers die hier hun werk van maken zijn vaak zzp 'ers, zelfstandigen zonder personeel. Maar er kan ook wel personeel in dienst zijn. Dan is het een wat groter koeriersbedrijf.

Koerier huren

Een koerier huren is vrij gemakkelijk. U kijkt bij verschillende koeriersbedrijven voor een geschikte koerier. Voor een kleine verzending heeft u immers geen chauffeur met vrachtwagen nodig. En als u een een leuke eethoek op marktplaats heeft gekocht heeft u aan koerier met een busje ook genoeg. Maak duidelijke afspraken over de totaalprijs, het tijdstip en datum van halen en brengen, en benadruk bij de chauffeur dat hij/zij zorg draagt voor beschermde zorgvuldige verzending, zodat er onderweg niks vervelends met de spullen gebeurd. Een mooi bankje zou in een stoffige bus snel vuil kunnen worden. De chauffeur zorgt dan dat de bankjes beschermd worden onderweg, bijvoorbeeld met plastic of lakens. Een ervaren koeriersbedrijf zal er alles aan doen om uw spullen zo zorgvuldig mogelijk te behandelen. Als de koerier zelfstandig werkt, zorg dan dat er mensen op de adressen aanwezig zijn, die kunnen helpen met in en uitladen van de auto. Wat voor koeriers zijn er?

Koeriersdiensten

Er zijn veel verschillende koeriersdiensten. Zelfstandige koeriers die als zzp'er hun diensten via marktplaats of elders aanbieden, maar ook zijn er koeriers die gebruik maken van vervoersmiddelen zoals:

  • fiets
  • brommer
  • scooter
  • personenauto
  • bus of vrachtwagen
  • charters
  • Combo
  • Bakwagen
  • overige

Maar een pizzabezorger die bij u thuis op de brommer een pizza komt afleveren, is ook een koerier.

Zzp, koerier worden

Een zelfstandige koerier is eigen baas. Er zitten voor en nadelen aan om een eigen koeriersbedrijf te beginnen. Opdrachten vinden is lastig, met name als u pas begonnen bent. Als het eenmaal wat drukker gaat worden is het een probleem als er twee klanten op hetzelfde moment uw hulp nodig hebben, omdat u dan nee moet verkopen aan een van de twee. Om als zzp'er aan de slag te gaan als koerier, moet u rekening houden met onzekerheid in het inkomen. Een vast inkomen heeft u als koerier dan niet en u bent in meer of mindere mate afhankelijk van uw naamsbekendheid als koerier en van de vraag en het aanbod. Toch kunt u als beginnend koerier wel wat klussen krijgen, als u het handig aanpakt. U hebt minimaal een geschikte vervoersmiddel nodig (bijvoorbeeld een busje met een laadvermogen tot maximaal 500 kg) en een inschrijving bij de kamer van koophandel. Waar moet u verder nog rekening mee houden?

NIWO Vergunning

Voor auto's met een laadvermogen boven de 500kg, is een NIWO-vergunning noodzakelijk. Een NIWO-vergunning wordt pas verkregen na het behalen van een valkbekwaamheidsdiploma. Tevens wordt er gekeken naar de kredietwaardigheid van de eigenaar van het vervoersmiddel. Als u klein wilt beginnen is het daarom logischer om met een eenvoudige bestelauto te starten. Verdiep u zorgvuldig in het type auto. Auto's met laadklep kunnen bijvoorbeeld een belemmering vormen voor een heftruck. Wat wilt u gaan vervoeren? Als u huisraad wil vervoeren, zorg dan dat de spullen veilig vervoert kunnen worden en dat ze heel aankomen. De binnenkant van uw bus moet dan ook droog en schoon zijn. Meubels wilt u schoon bezorgen dus deze u kunt tijdens het vervoer beschermen met plastic of lakens.

Werk als koerier vinden

Om opdrachten te krijgen voor uw koeriersdienst kunt u beginnen met adverteren op marktplaats en in uw vrienden en kennissenkring bekendmaken dat u ritten rijdt en dat u spullen vervoert tegen betaling. Probeer via- via contact te maken met bedrijven die koeriers nodig hebben. Wees duidelijk naar uw klanten toe als u alleen werkt. Als u een bankstel moet vervoeren kunt u dat echter niet alleen. U heeft dan extra hulp nodig. Kies dus alleen klussen die u waar kunt maken en zorg dat uw klanten weten waar ze aan toe zijn.

Belastingen

Als u koerier bent houdt u de administratie van alle ritten bij, en de betalingen. Een afschrift van alle facturen, maar ook de kosten die u maakt bewaart u goed. De opdrachtgever kan vragen om een VAR verklaring. De VAR verklaring staat voor Verklaring Arbeidsrelatie. De verklaring is gemakkelijk aan te vragen bij de belastingdienst. In de VAR verklaring staat uw status als zelfstandige ondernemer opgenomen. Het is het bewijs dat u bij niemand in loondienst bent. Ook als u maar weinig opdrachtgevers heeft voor wie u koeriersdiensten rijdt. Een VAR verklaring aanvragen is niet verplicht, maar wel aan te raden, om geschillen achteraf te voorkomen. Om uw werk te vergemakkelijken kunt u zich ook aanmelden bij een bedrijf dat alle zaken en administratie voor koeriers regelt, en welke ook zorgt draagt voor een koerier als u bezet bent voor een rit en als u een tweede klant niet wilt teleurstellen, zoals bijvoorbeeld via cargoplanner.nl.

Koerier nodig?

Als u een koerier zoekt voor uw bedrijf of voor het vervoeren van uw spullen, hoeft u op internet alleen maar te zoeken naar koeriersbedrijf of koerier. Een koerier is snel gevonden. Als u een bedrijf heeft is het handig om met vaste koeriers te werken. Voor koeriers die naar het buitenland rijden, heeft u ook voldoende keus.


Tags: koerier, koerier worden, koerier zoeken, bestelbusje
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2013-08-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving