aanmeld knop
dot

The Biggest Loser Van Nederland

logo-tekst.jpeg
U heeft vast al gemerkt dat SBS6 een nieuw dagelijks programma heeft namelijk The Biggest Loser Holland. In dit programma gaan 16 deelnemers de strijd met hun overtollige kilo’s en met elkaar aan door middel van fysieke en mentale uitdagingen. Het uiteindelijke doel is een sterkere geest en een gezond lichaam. Hierbij worden ze begeleid door een professioneel team. Maar hoe zorg je ervoor dat jij niet The Biggest Loser wordt?

Mensen met (veel) overgewicht hebben vaak al verschillende pogingen gedaan om af blijvend te vallen. Er zijn veel manieren om af te vallen, die ook daadwerkelijk helpen, maar het gewicht eraf houden is minstens zo moeilijk als hete raf krijgen. Als jij graag af wilt vallen kan ik je misschien nog wat methodes leren kennen, waardoor jij straks niet meer hoeft te doen aan het programma The Biggest Loser van Nederland.

 

Nooit meer zorgen over je gewicht

Als jij je nooit meer zorgen wilt maken over je gewicht en wanneer jouw vurige wens is om te slank te worden en wellicht nog belangrijker te blijven, dan is dit artikel voor je geschreven... Echt waar? Nou, zo mooi is het helaas niet. Afvallen is in 90% van de gevallen werken, en blijven werken om het eraf te houden. Laat je dus niets wijsmaken over wondermiddelen en wondermethodes die het probleem voor je op gaan lossen. Zo is het helaas (ook in 2013) nog steeds niet. Maar er zijn wel een paar relatief nieuwe methodes waarmee mensen op een vrij ontspannen manier gewicht verliezen. Die wil graag onder je aandacht brengen.

 

Dieten, te veel eten, en dan weer diëten

Je herkent het wellicht ook wel, je volgt een dieet, dit gaat goed, maar naar verloop van tijd komt er toch een kink in de kabel komt waardoor de kilo’s er weer aankomen. Je kunt van dit jojo-effect afkomen. Hoe? Dat zal ik je vertellen. Er zijn namelijk 4 sleutels tot gewichtsverlies die aan bod komen in het Zelf Slank Plan van leefstijlcoach Alex Greve

 1. Stap 1: De eerste kilo’s vliegen er af. Dit komt bij veel diëten voor. Door het volgen van een strikt voedingsplan, verlies je in het begin namelijk de eerste kilo’s snel en gemakkelijk. Dit is dan ook het makkelijkste deel. Daarna moet je er van overtuigd worden dat je deze keer niet alleen wel slank wordt maar dat je dit ook nog eens zal moeten blijven.
 2. Stap 2: Laat je niet verleiden door je eetbuien en voorkom het jojo-effect Veel populaire diëten (zoals bijv. het Atkins dieet, Dr. Frank dieet, het South Beach dieet en andere eiwit diëten) zijn gebaseerd op het paleo-dieet. Er zijn vele bewijzen van het positieve effect van een paleo dieet te vinden in gerespecteerde wetenschappelijke tijdschriften.
 3. Stap 3. Handige tips voor een blijvend gezonde leefstijl. Je hebt je streefgewicht bereikt. Nu zul je je leven enigszins moeten aanpassen om zonder moeite slank te blijven. Maar moet je dan tot in lengte van dagen het koolhydraatarme dieet volgen? Nee, zeker niet. Dit houdt niemand vol. Het is zaak om op het juiste moment te switchen tussen het koolhydraatarm en koolhydraatrijk voedingsplan en vervolgens weer terug. Wanneer en hoe wordt uitgelegd in dit ZelfSlank Plan.
 4. Stap 4. de 14 ingrediënten van het ZelfSlank Plan. Het plan bestaat uit 14 onderdelen! Onder andere een menu planner, receptkaarten en weekmenu’s. Het zou te veel zijn om dit een voor een te bespreken. Dit kan Alex veel beter doen.

Het is zeer gezond als je last hebt van onder andere:

 • Overgewicht
 • Te hoog cholesterol gehalte
 • Een te hoge bloeddruk
 • Astma
 • Psoriasis
 • Diabetes
 • Darmklachten
 • Voedingsallergieën

Veel diëten helpen je even af te vallen, maar het nadeel van paleo-diëten volgens Alex Greve is;

 • Dat er geen inzicht wordt gegeven hoe eetbuien ontstaan
 • Dat er geen oplossing wordt gegeven voor deze eetbuien
 • En dat er niet wordt aangegeven hoe je kunt ontsnappen aan het jojo-effect

 De nadelen van enkele bekende diëten zijn volgens Greve:

 • Dr. Frank; in dit dieet vind je nauwelijks koolhydraten. Hier word je slap van, waardoor je drang krijgt naar iets zoets
 • Atkins; dit is dieet is hier nog extremer. Dit dieet wordt zelfs door Alex afgeraden omdat het schadelijk kan zijn voor je gezondheid!
 • Soutch Beach; dit dieet komt uit Florida en is ook gebaseerd op het klimaat aldaar. Wij hebben sommige voedingsstoffen veel harder nodig dan in een warmer klimaat.

De sleutel tot succes? Koolhydraten! In het ZelfSlank Plan worden de goed eigenschappen van het paleo-dieet gecombineerd met de juiste koolhydraten in de juiste combinatie en op de juiste tijden. Jouw suikerspiegel blijft hierdoor op peil. Hierdoor zullen eetbuien en het jojo-effect tot het verleden horen. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan de mentale aspecten van blijvend gewichtsverlies.

 

Greve geeft je zelfs de garantie om kilo’s kwijt te raken zonder terugval. Maar eigenlijk geeft elk dieet dat, zolang je je maar aan het dieet en het veranderde eetpatroon daarna, houdt. Het zelfslank plan van Alex Greve is echter wel de moeite waard om eens te overwegen, want omdat hij met NLP technieken werkt kan dat een boost geven naar meer controle over de keuzes die je maakt tijdens het eten. Verder zal je het natuurlijk wel helemaal zelf moeten doen, want een wondermiddel om af te vallen bestaat er helaas nog niet.


Tags: The Biggest Loser, gewichtsverlies, paleo dieet, koolhydraten, alex Greve
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Mickel.
Publicatie datum: 2013-08-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving