aanmeld knop
dot

Feest recepten: Eiersalade, vruchtenbowl, bisschopswijn

Diner.jpg
Eiersalade, vruchtenbowl en bisschopswijn. Drie gerechten die gezellig zijn bij een feestje maar ook tijdens de Sinterklaas of kerstdagen. Voor de vruchtenbowl geldt dat u de alcohol ook weg kunt laten en kunt vervangen voor priklimonade of vruchtensap, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje.

Eiersalade

 

Benodigdheden

  • 10 eieren

  • 2 (afgekoelde) gekookte aardappels

  • Mayonaise

  • Een paar augurken (5 kleine of 3 grotere)

  • 1 Klein uitje (kleingesneden)

  • Een beetje zout

  • Een beetje peper

Aan de slag:

  • Kook de eieren in 5 minuten hard. Dat wil zeggen dat de eieren ook daadwerkelijk 5 minuten gekookt moeten hebben.
  • Laat de eieren schrikken door het hete water af te gieten en er daarna direct ijskoud water over te laten stromen.
  • Laat de eieren goed afkoelen en pel ze.
  • Hak de eieren in fijne stukjes met een mes.
  • De aardappels moeten gaar gekookt zijn, en helemaal afgekoeld zijn.
  • Snij de augurken in kleine stukjes en voeg aan de eieren toe
  • Een klein kleingesneden uitje door de eieren gooien.
  • Voeg 3-5 eetlepels mayonaise toe.(naar behoefte)
  • Zout en peper toevoegen.
  • Alles door elkaar scheppen.

Vruchtenbowl

Een vruchtenbowl is altijd gezellig als je bezoekt krijgt of voor een feestje. Een bowl van vers fruit is natuurlijk het lekkerste.

Benodigdheden

  • Verschillende soorten vers fruit of desnoods fruit uit blik.
  • Een paar flesjes Bacardi Breezer perziken smaak of een halve liter rosé of wijn.


Als je vers fruit gebruikt denkt dan aan:

  • Appels

  • Handpeer

  • Banaan

  • Aardbeien

  • Perzik

  • Kiwi

  • Paar stukjes sinaasappel

  • Een enkel schijfje citroen (niet te veel)

  • Meloen

  • Ananas

  • Eventueel een pak vruchtensap, bijvoorbeeld appelsap

Ontdoe het fruit van pitten. Bij appel en een schijfje citroen of sinaasappel mag u de schil laten zitten (hoeft niet). Citroen en sinaasappel met mate aan de bowl toevoegen.
Banaan pas op het laatste moment schillen en in plakjes snijden, omdat banaan snel bruin wordt. Snij al het fruit in kleine stukjes en gooi het in een kom of schaal. Voeg de bezeer toe. Eventueel meer vocht toevoegen door appelsap toe te voegen.

U kunt de bowl ook zonder alcohol maken door de Breezer (wijn of rosé) te laten vervallen.

 

Bisschopswijn

Rond Sinterklaas is het weer tijd voor echte Hollandse bisschopswijn. Dit is het recept:

Benodigdheden:

  • 1 Liter rode wijn
  • 2 stokjes kaneel
  • 1 Vanillestokje
  • 50 gram suiker
  • 8-10 kruidnagels
  • 1 halve liter Sinaasappelsap
  • 1 glaasje bessenjenever (niet noodzakelijk)
  • 1 glaasje cognac (niet noodzakelijk)

Aan de slag:

  • Giet de sinaasappelsap in een pan en leg de kruiden erin.
  • Voeg indien gewenst 1 glaasje cognac en 1 glaasje bessenjenever toe (hoeft niet)
  • Doe de suiker erbij
  • Laat het geheel ongeveer 30 minuten opwarmen maar het mag niet koken
  • Zeef de kruiden uit het sap en giet de rode wijn bij het sap.
  • Warm het geheel op maar laat de wijn niet koken.
  • Schenk de drank in glazen of bekers en strooi er een beetje kaneel overheen.

Tags: bisschopswijn, sinterklaas, eiersalade, bowl, vruchtenbowl maken
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2013-09-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving