aanmeld knop
dot

Mijn Droom voor Ons Land, Inspiratie voor de Koning

Kroon koning.jpg
Het droomboek voor koning Willem Alexander wordt op 5 september 2013 aan de nieuwe koning worden overhandigd. Nadat het 1e exemplaar aan de Koning is gegeven, krijgt elke Nederlander ook een gratis boek. Elk gezin krijgt een tegoedbon opgestuurd waarmee het boek kan worden opgehaald. Het boek bevat wensdromen voor Nederland en de Caribische gebieden. De dromen moeten Koning Willem Alexander inspireren.

Koning Willem-Alexander neemt het Droomboek september 2013 op Paleis Het Loo in ontvangt. Het is het eerste exemplaar van het veelbesproken Droomboek. Paleis Het Loo staat in Apeldoorn. In het boek staan meer dan 300 dromen opgenomen van mensen uit het volk. Mensen die in Nederland wonen of in de Caribische gebieden. Mooie dromen, ontroerende dromen, pijnlijke dromen. Welke dromen in het boek zijn opgenomen wordt pas vanaf 5 september bekendgemaakt. Als Koning Willem-Alexander het boek officieel in ontvangt heeft genomen krijgt elk huishouden in het Nederlands Koninkrijk, een gratis exemplaar van het boek.

 

Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de Koning

Hoe is het droomboek voor de koning ontstaan? In april 2013 deed Het Nationaal Comité Inhuldiging een verzoek aan inwoners van Nederland en het Caribisch gebied, om dromen online in te sturen voor ons Koninkrijk. Het ging om toekomstdromen, dromen voor de toekomst. Dromen die waargemaakt zouden kunnen worden of dromen die misschien ooit uit zullen komen. In elk geval zijn de dromen geselecteerd door een jury, met als uitgangspunt om Koning Willem-Alexander te inspireren tijdens zijn Koningschap.

 

Hoeveel dromen werden er ingestuurd?

Er werden 6500 dromen ingestuurd. Daaruit zijn uiteindelijk 300 toekomstdromen gekozen om in het boek te worden opgenomen. Het boek bestaat niet alleen uit woorden, maar ook uit beelden, zoals wellicht:

 • tekeningen
 • schilderijen
 • gedichten
 • brieven
 • foto's

Waar kunt u het gratis boek ophalen?

Het Droomboek voor de Koning is op twee manieren te verkrijgen. Op 5 september kan het boek na 18.00 uur opgehaald worden in boekwinkels, tegen inwisseling van de waardebon die elk huishouden eind augustus met de post krijgt thuisgestuurd. U kunt het boek ook downloaden op uw computer. Dat kan ook op 5 september, vanaf 16.00 uur. reken erop dat het erg druk zal zijn op de website van mijndroomvooronsland.nl

 

Wie zaten er in de jury?

In de jury die de dromen mocht beoordelen, zaten 16 bekende Nederlanders, waaronder Wendy van Dijk, Paul Schnabel, Esmaa Alariachi. De dromen werden onverdeeld in 8 verschillende categorieën. Zoals:

 • samen
 • lach
 • kansen
 • kunst
 • groen
 • beweging
 • wereld
 • elke dag

Tags: Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de Koning, droomboek, willem-alexander
Bronnen: mijndroomvooronsland.nl
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-09-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-09-05 19:03:55  
Je kan het droomboek nu al gratis downloaden op http://www.koningsdag27april.infoReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving