aanmeld knop
dot

Snel geld lenen. Waar kunt u snel geld lenen?

schulden-anp-lex-van-lieshout.jpg
Geld lenen. Snel geld lenen. Online een lening afsluiten of geld lenen via internet, dat is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Heeft u snel geld nodig voor het kopen van een nieuwe auto, een vakantie, een verbouwing van uw huis of voor een nieuwe keuken? Er zijn vele manieren om dan aan extra geld te komen en om geld te lenen. Waar kunt u online geld lenen en hoe gaat dat?
ComputerComputer

Geen geld? Snel geld lenen. Online een lening afsluiten, waar kan dat? Gemakkelijk geld lenen via uw eigen bank is voor veel mensen de eerste stap om snel aan extra geld te komen. U weet dan echter niet of u ook de goedkoopste lening krijgt. Er zijn dan ook een toenemend aantal mensen, die andere mogelijkheden om geld te lenen eerst met elkaar vergelijken en dan bijvoorbeeld besluiten om online te lenen, of bij een andere bank of kredietverstrekker dan hun eigen. Via internet zijn er ook een flink aantal mogelijkheden om snel geld te lenen. Vaak kan het om forse bedragen gaan. Zonder BKR lenen kunt u bijvoorbeeld bij een toenemend aantal kredietverstrekkers op internet. Uiteraard vergelijkt u de aanbiedingen zorgvuldig met elkaar. Er zijn veel kredietbanken die via internet geld lenen. Maximale bedragen lenen is echt af te raden. U kunt dan sneller in de problemen komen met terugbetalen. Overweeg vooraf goed wat het haalbare bedrag en de aflossingstermijn voor u is. U kunt via internet steeds gemakkelijker leningen afsluiten. Bezint dus wel eer u begint, het bedrag moet immers allemaal weer terugbetaald worden, plus de extra kosten die erbij komen.

Geld lenen via internet, met of zonder BKR-toetsing?

Een lening via internet kunt u het beste zorgvuldig voorbereiden. Vergelijk eerst de verschillende aanbieders kritisch met elkaar. Verdiept u zich in de voorwaarden en beslis niet te snel. Leen niet boven uw mogelijkheden. Ook wilt u niet dat u over 5 of 6 jaar nog steeds aan het aflossen bent en u wilt ook niet dat u in de financiële problemen komt. Leen dus met zorg. Wilt u zonder BKR of met BKR lenen? Zonder BKR brengt extra financiële risico's met zich mee, waarover verderop in dit artikel meer informatie te vinden is. Voordat u bepalen kunt hoeveel u lenen kunt, wordt er een beeld gevormd van uw financiële mogelijkheden.

Geen geld. Geld lenen online, direct.

Als u geen geld heeft of niet genoeg geld, en u besluit online geld te lenen, worden u enkele vragen gesteld:

  • Wat is uw bruto/netto maandinkomen
  • Over de samenstelling van uw gezin en uw maatschappelijke status (gehuwd/samenwonend/single/et cetera)
  • Het bruto/netto maandinkomen van uw partner (indien gehuwd)
  • Overig inkomen
  • Lasten zoals woonlasten huur/hypotheeklasten/vaste lasten/alimentatie/et cetera

Deze vragen moet u naar waarheid invullen. Zo kan een beeld gevormd worden van uw maandelijkse financiële verplichtingen en wat u te besteden heeft om van te leven en om eventueel geld te lenen. Deze schatting is noodzakelijk om te voorkomen dat u te veel leent of te diep in de schulden zou komen.

Lenen zonder BKR, wat is dat?

BKR staat voor Bureau Kredietregeling Registratie. Bij de BKR wordt bijgehouden hoeveel geld personen lenen, om te voorkomen dat mensen te veel geld lenen. Ook wil men graag te grote financiële risico’s voorkomen voor de bank of andere geldverstrekkers. De BKR is dus een instantie die partijen wil behoeden voor financiële tekorten en/of te grote financiële verplichtingen. Instanties die geld uitlenen en die zich hebben aangesloten bij de BKR, zijn het verplicht om elke lening boven de 500,- aan de BKR te melden. De BKR houdt bij wie geld geleend heeft en of men op tijd de aflossingen betalen kan. Als u dus geld leent zonder BKR, leent u bij een geldverstrekker die geen gebruik maakt van die gegevens en die niet is aangesloten bij de BKR. Hier zitten meer risico’s aan verbonden, ook is de rente hoger. En als u in de problemen komt kunnen hulpverlenende instanties weinig voor u doen.

Snel geld lenen, waar?

Er zijn heel wat adressen waar u snel kunt lenen. Het is verstandig om de aanbieders eerst met elkaar te vergelijken en aan de hand van de vergelijkingen te beslissen welke geldschieter het beste bij u past. Probeer altijd financieel problemen achteraf te voorkomen en laat u niet te snel verleiden door de grote bedragen die vaak aan u geleend kunnen worden. Tip: leen nooit meer dan u maandelijks kunt aflossen, waarbij u niet aan het maximale aflossings-bedrag moet gaan zitten. Houdt u maandelijks nooit geld over? Leen dan liever weinig of nog beter, helemaal niet.


Tags: geld lenen zonder BKR, snel geld, veel lenen, leningen, lening
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-09-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving