aanmeld knop
dot

Mooie nieuwe kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen.jpg
Als consument heb je een hoop keuze als je nieuwe kozijnen wilt kopen. Je kunt kiezen voor aluminium, houten, stalen en natuurlijk kunststof kozijnen. Ondanks de vele keuzemogelijkheden kiezen verreweg de meeste consumenten voor kunststof kozijnen. Eigenlijk is dat ook niet zo vreemd, want kozijnen van kunststof bieden legio voordelen en zijn ook nog eens goedkoper dan aluminium en houten kozijnen.

Een handjevol kozijnspecialisten levert geen kozijnen van pvc, dat staat voor polyvinylchloride. Je hebt als consument dus een hoop te vergelijken en kunt mogelijk duizenden euro’s besparen, maar nu eerst de voordelen kunststof kozijnen.

 

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

 • Kunststof kozijnen zijn te typeren als onderhoudsarm, het materiaal is van nature niet-elektrostatisch, dat heeft als positieve uitwerking dat stof en vuil niet worden aangetrokken. Kozijnen van kunststof zijn niet helemaal vrij van onderhoud, want na enkele jaren moet het hang- en sluitwerk worden gesmeerd of vervangen.
 • Gelijk aan houten kozijnen isoleren kunststof kozijnen zeer goed, waardoor honderden euro’s kunnen worden bespaard op de jaarlijkse energiekosten.
 • Een kunststof kozijn dankt haar stevigheid aan het staal dat binnenin is verwerkt, het staal zorgt in combinatie met het kunststof voor een brandvertragend kozijn. Kunststof kozijnen zijn namelijk moeilijk ontvlambaar en niet te vergeten zelfdovend.
 • De levensduur van kunststof kozijnen is vele malen langer dan houten kozijnen, waar hardhouten kozijnen maximaal 25 tot 30 jaar meegaan, hebben kunststof kozijnen een levensduur van minimaal 50 jaar.
 • Je hoeft niet bang te zijn dat bijvoorbeeld alcoholen, niet-oxiderende zuren of minerale vetten, oliën en zouten het kunststof aantasten, hiertegen is een kunststof kozijn allemaal goed beschermd.
 • Misschien wel het belangrijkste voordeel van kunststof kozijnen is de prijs, want kunststof kozijnen prijzen zijn 20% lager dan aluminium kozijnen prijzen en 15% lager dan houten kozijnen prijzen.

Meer voordelen van kunststof kozijnen

 • Tegenwoordig kan ieder kozijn aan de binnenkant anders worden gekleurd dan aan de buitenkant, dus dat geldt ook voor kunststof kozijnen. Je kunt de binnenkant bijvoorbeeld wit laten maken en de buitenkant uitvoeren in een opvallende rode kleur.
 • Als je de uitstraling van een houten kozijn prefereert, dan kan je evengoed kiezen voor kunststof kozijnen, want een kunststof kozijn kan worden voorzien van houtnerfstructuur, hierdoor ontstaat een mooie authentieke hout look.
 • Voor houten kozijnen wordt hout gekapt, terwijl voor kunststof kozijnen ruwe aardolie worden gewonnen. Beiden zijn niet heel milieuvriendelijk, alleen het productieproces van kunststof kozijnen gebruikt minder energie.
 • Soms is het verstandig inbraakvertragende sluitnokken te monteren van staal met meerpuntsluiting, dit kan door iedere kozijnspecialist worden verzorgd bij kunststof kozijnen.
 • Het is altijd mogelijk inbraakwerende pakketten te laten installeren op de nieuwe kunststof kozijnen, met Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Zoals je kunt lezen zijn er bijna geen redenen te bedenken om niet te kiezen voor kunststof kozijnen. Mocht je specialisten van kunststof kozijnen willen vergelijken. Overweeg dan gebruik te maken kozijnen-web.nl.


Tags: kunststof kozijn, kunststof kozijnen, kozijnen, kunststof kozijnen prijzen
Bronnen: kozijnen-web.nl
Artikel geschreven door: Maurice.
Publicatie datum: 2013-09-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving