aanmeld knop
dot

Maagdenvlies herstellen, waar kan je terecht?

dreamstime_xs_24671252.jpg
Sommige vrouwen willen hun maagdenvlies laten herstellen. De reden is eigenlijk altijd omdat maagdelijkheid binnen de cultuur van de vrouw als heel belangrijk wordt gezien. Een maagdenvlies kan hersteld worden, maar grappig genoeg is er nooit een vlies geweest. Het maagdenvlies bestaat namelijk eigenlijk niet.

Een vrouw die met een man naar bed is geweest en 'het' (vaginaal) heeft gedaan, is geen maagd meer. Dat heeft niets met een maagdenvlies te maken, maar met de daad op zichzelf. Een jongen die 'het' gedaan heeft is immers ook geen maagd meer. Voor vrouwen/meisjes uit bepaalde culturen wordt dit echter als verkeerd gezien. Bijvoorbeeld bij:

  • Jehovah's Getuigen
  • Moslims
  • Pinkstergemeente
  • Overige strengere christelijke of andere religies

Bij de Jehovah's Getuigen worden zowel meisjes als jongens verwacht dat zij absoluut geen seks voor het huwelijk hebben. Bij overige religies is men over het algemeen strenger voor vrouwen dan voor mannen, mogelijk omdat mannen de neiging hebben om te bepalen wat god wel of niet door de vingers ziet. Aan de ander kant is er binnen de ene cultuur meer vergevingsgezindheid naar de vrouw toe dan binnen de andere cultuur. In elk geval zijn meisjes en vrouwen die 'het' gedaan hebben binnen een cultuur waar het maagdenvlies nog serieus genomen wordt, vaak bang voor de gevolgen. Dan kan er gekozen worden voor het herstellen van het maagdenvlies, om problemen te voorkomen.

 

Bloeden tijdens de huwelijksnacht?

Over het maagdenvlies bestaan nogal wat misverstanden, zoals:

  • men denkt dat het een vlies is, maar het is geen vlies
  • men denkt dat elke vrouw een maagdenvlies heeft, maar dat is niet het geval
  • men denkt dat je altijd bloed verliest als je het voor het eerst doet omdat dan je maagdenvlies scheurt, maar dat geldt alleen voor 44% van de vrouwen, de rest verliest helemaal geen bloed

Vroeger dacht men deze dingen eenvoudig omdat men niet beter wist. Tegenwoordig weet men dat er bij pasgeboren baby's (meisjes) aan de binnenkant van de vagina een soort kartelrandje zit wat de vagina-ingang beschermt tegen opkruipende bacteriën. Naarmate het meisje groter wordt verdwijnt het kartelrandje vanzelf. Bij volwassen vrouwen is er vaak nog maar weinig van het kartelrandje over. Ondanks dat het maagdenvlies du eigenlijk niet is wat men eeuwenlang gedacht heeft, is het hebben van een maagdenvlies (en vooral het bloeden als je het voor het eerst doet) nog steeds heel belangrijk binnen sommige culturen. Daarom willen vrouwen soms een namaak maagdenvlies laten plaatsen, zodat ze zeker weten dat ze zullen bloeden tijdens de huwelijksnacht. Waar kan je dan terecht?

 

Huisarts

Om een maagdenvlies te laten maken moet je eerst naar je huisarts. Die kan je doorverwijzen naar een chirurg die een soort van vlies kan plaatsen.

 

Kan je zwanger raken als je nog maagd bent?

Als je met een jongen vrijt en er komen zaadcellen in de buurt van de vagina, kan je zwanger raken. Ook als je 'het' niet gedaan hebt. De vagina is namelijk altijd van binnen gewoon open naar boven, dus zaadcellen weten heel goed de weg naar de binnenkant te vinden. Vrijen op een andere manier, dus via de anus, maken de kans op zwangerschap ook groot, aangezien het zaad daarna terugloopt en naar de vagina kan opkruipen. Ook als de penis een klein stukje tegen de vagina of een klein stukje in de vagina is gegaan, kan je zwanger raken. In het voorvocht van mannen zitten al zaadcellen. Heeft er een zaadlozing plaatsgevonden is de kans nog groter.


Tags: maagdenvlies laten maken, zwanger, maagd, maagdenvlies laten herstellen
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-09-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving