aanmeld knop
dot

Steigerhouten meubelen

hamer.jpg
Steiger houten meubelen zijn populair, modern maar ook leuk om zelf te maken. De uitstraling van steigerhouten meubels is heel natuurlijk, sterk, en sfeervol. Steigerhout is populair, maar wist u dat u zelf ook meubels kunt maken van steigerhout. Het enige wat u nodig heeft is bouwtekeningen en een handleiding.

Wat is Steigerhout?

Steigerhout wordt meestal gemaakt van een bepaalde soort vurenhout uit Scandinavië en wordt steigerhout genoemd omdat deze houtsoort vaak als loopplank wordt gebruikt voor steigers op bijvoorbeeld bouwprojecten. Tegenwoordig worden er veel meubels gemaakt van steigerhout. Steigerhout is een ideaal bouwmateriaal om meubels van te maken. Het geeft de meubels een robuuste uitstraling. Het is goedkoop en het is een kwalitatief goede en zeer sterke houtsoort. Steigerhout kan ook goed tegen wisselende weersomstandigheden.

 

Wat voor meubels worden er gemaakt van steigerhout?

Van steigerhout worden werkelijk alle soorten meubelen gemaakt, banken, tafels, bedden, kasten, buiten zithoeken tot zelfs badkamermeubelen! Gebruik fantastische bouwtekeningen om zelf meubels (of anderr dingen) te maken.

 

Moet ik mijn steigerhouten meubelen behandelen?

  • Steigerhouten meubelen zijn in principe prima mooi te houden zonder behandeling, let er hierbij wel op dat een steigerhouten meubel een natuurproduct is en water absorbeert en weer “uit zweet” waardoor het steigerhout gaat werken.
  • Er zijn speciale beitssoorten om bijvoorbeeld uw buitenmeubel te behandelen tegen de weersomstandigheden. Let ook hier weer goed op welk product u gebruikt om uw steigerhout te behandelen. Een laklaag bijvoorbeeld sluit het hout af van de buitenlucht waardoor het vocht wat al in het hout zat geen kant meer op kan en zo een tegenovergesteld effect geeft op uw behandeling, de levensduur van uw meubel zal dan korter zijn.

Waarom steigerhout meubelen zelf maken?

Steigerhouten meubelen maken is een leuke tijdsbesteding en als u in staat ben redelijk goede meubels te fabriceren kunt u deze hobby ook nog eens financieren met uw hobby. Steigerhouten meubelen zijn razend populair de laatste tijd en gaan als warme broodjes over de toonbank op online marktplaatsen. Helaas voor u heeft de grote industrie dit ook door en bieden steigerhout leveranciers zelf ook vaak meubels aan tegen belachelijk hoge prijzen voor zo`n goedkoop te fabriceren product. Toch zijn er genoeg mogelijkheden mits u weet waar u moet beginnen.

 

Hoe maak ik zelf steigerhout meubelen?

  • Voor u begint te zagen moet u goed weten wat u gaat maken, hoe u het gaat maken en met welk doel u het gaat maken. Het begint met een bouwtekening, door een bouwtekening te maken kunt u een plan van aanpak uittekenen en alvorens hout te verzagen erachter komen of uw project technisch mogelijk is.
  • Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er punten in uw constructie niet met een schroef maar met een hoekstuk vast gezet moeten worden omdat een schroef soms niet sterk genoeg is.
  • Hoekstukken zijn vele malen duurder dan schroeven, dus het is goed om eerst na te denken over uw plan van aanpak alvorens geld over de balk te gooien.

Bouwtekeningen

Een goed begin van uw project is de juiste informatie verschaffen.
Hendrik de Boer, bekend van “Le Sourire – Livestyle” en “Living and Garden” heeft een prachtig pakket met kwalitatief goede bouwtekeningen, tips en advies voor het bouwen van steigerhout meubelen. U kunt dit pakket direct bestellen en er vandaag al uw voordeel mee doen! (De link in dit artikel is verwijderd omdat deze toegang gaf tot een pagina die langere tijd niet meer beschikbaar bleek)

 

Bouwtekeningen 10.000 stuks downloaden

Bouwtekeningen nodig om zelf meubels te klussen?
Tuinmeubelen van recycle hout


Tags: Steiger hout, Steigerhout ,Meubel, Meubels, Bouwtekeningen,Bouwtekening

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Private-Bryce.
Publicatie datum: 2013-09-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving