aanmeld knop
dot

Bodrum Turkije

Hawaii.jpg
In 2009 zijn we naar Bodrum op vakantie geweest. Dit was een dermate leuke vakantie dat ik hierover graag een artikel schreef om onze ervaringen te delen. Hieronder beschrijf ik de trip en alles wat we hebben meegemaakt en hebben ondernomen aldaar in het zonnige Turkije.

12 juli 2008 was voor ons de vertrekdatum naar Bodrum, de gezellige vakantieplaats in Turkije. Onze vliegtijd was 03.00 uur s,nachts. Dit is natuurlijk erg vroeg en we hebben compleet geen nachtrust gehad, maar op deze manier kom je wel mooi vroeg aan in Turkije en vervolgens in je hotel.

 

Eenmaal geland gingen we per bus van de vlieghaven naar het hotel. De hele bus zat vol met vakantiegangers en deze moesten grotendeels naar andere hotels als waar wij inzaten. Wij hadden het 'geluk' dat we er als laatste uit moesten. Dit betekende dat we tijdens de busreis al een mooi stukje van de omgeving te zien kregen. Aan de andere kant wilden we ook graag dat we over waren want de ogen begonnen ons enigszins dicht te zakken.

 

Hotel

Na 2,5 uur rondtoeren kwamen wij aan bij ons hotel. En het moet gezegd, meteen vanaf de buitenkant was al te zien dat dit een prachtig complex was. We hebben direct ingecheckt en zijn naar onze kamer gegaan. Daar aangekomen eerst de kamer eens bekeken. Alles erop en eraan en het was allemaal keurig en schoon.

 

Mijn vriendin, destijds nog vriendin nu vrouw, ging daarna lekker slapen. Ik heb nog snel even een rondje over het complex gemaakt en alles even bekeken zoals de barretjes en het zwembad. Alles wederom keurig.

 

Daarna heb ook ik het bed opgezocht om te gaan slapen.

 

De volgende dag waren we natuurlijk niet al te vroeg op, bij aankomst was het al de volgende dag. We hebben daarom ook het ontbijt net gemist maar in overleg hebben we toch nog een keurig ontbijt gekregen vanuit de keuken.

 

Strand

De eerste dag hebben we vol gemaakt aan het strand. Lekker relaxen, hapje en drankje erbij en wat zwemmen.

 

Aan het begin van de avond hebben we het avonddiner van het hotel genuttigd. Dit was keurig verzorgd alleen vonden we dit wel wat standaard qua keuze mogelijkheden. De beslissing was al snel genomen om de volgende dag in elk geval even een restaurant op te zoeken in de plaats.

 

Uitgaansleven

s' Avonds zijn we ook al Bodrum in geweest en hebben we een paar kroegjes en cocktail barretjes bezocht om lekker even wat te drinken en op het terras te zitten.

 

Boottocht

De tweede dag zijn we met een boottocht mee geweest. Hierbij gingen we langs prachtige koraal riffen en hebben we gedoken. Het middag eten bestond uit heerlijke visgerechten. Ondertussen konden we op het dek lekker zonnebaden.

 

s' avonds zoals gepland een restaurantje opgezocht in Bodrum. Deze lag in de bergen en had een prachtig uitzicht over de plaats en de zee. Daar hebben we 3,5 uur zitten genieten. En het eten was ook nog eens goedkoop en goed ook.

 

Busreis

Dag drie stond in het teken van een busreis de binnenlanden van Turkije in. Het was wel warm de gehele reis maar we hebben wel hele mooie dingen gezien. Zo zijn we in de zonnestad geweest en hebben we een paar watervallen en grotten bezocht. Erg indrukwekkend.

 

Dag vier was er weer een van het relaxen. Deels op het strand en deels bij het zwembad.

 

Parachutespringen

Dag 5 hebben we ons gewaagd aan het parachutespringen. Dit hadden we allebei nog nooit gedaan en we vonden het nu tijd worden. Zo gezegd zo gedaan. Prachtig uitzicht en een geweldige ervaring rijker.

 

Safari

Dag 6 hebben we deelgenomen aan een jeep safari. Dit ging er behoorlijk ruig aan toe, maar daarom des te mooier en avontuurlijker.

 

Jetski

Dag 7 hebben we voor een aantal uurtjes een paar jetski's gehuurd. Hiermee hebben we even lekker rond geracet. De rest van de dag stond weer in het teken van het relaxen en een wandeling door de plaats en de directe omgeving.

 

Dag 8 begon met het inpakken van onze gehele bagage. We hebben ons vervolgens uitgecheckt en hebben nog even lekker centraal in de plaats op het terras gezeten om de week te evalueren. Vervolgens heeft de bus ons weer opgehaald en weggebracht naar de luchthaven.

 

Al met al kijken we nog steeds terug op een meer dan geslaagde vakantie met leuke activiteiten en lekker eten voor een schappelijke prijs.

 

Zeker een aanrader.

 

In 2010 zijn we vervolgens weer naar Turkije geweest. Toen naar Alanya. Onze ervaringen aldaar volgen in een volgend verhaal.

 


Tags:
Artikel geschreven door: mvdb.
Publicatie datum: 2012-07-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

mvdb - 2012-07-21 11:05:09  
jij zit in de recepten zag ik? lekker lekker haha. ga ik er een keer 1 van proberen. weet jij of je met dit artikelen schrijven eigenlijk ook wat verdient? groetReageer
mvdb - 2012-07-21 11:03:28  
met name veel van het binnenland. we zijn door veel plaatsjes gekomen en zijn door veel berggebieden gereden. af en toe spannend om over smalle weggetjes vlak langs ravijnen te rijden... groetReageer
Meander - 2012-07-12 17:07:07  
Goed artikel. Ik zou wel eens naar Turkije willen als ik het zo lees. Wat heb je allemaal gezien op die Safari?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving