aanmeld knop
dot

Armoede voorkomen, maar hoe?

euro.jpg
Armoede is een schrikbeeld voor veel mensen. Vooral in tijden waarin men van crisis spreekt, krijgen steeds meer mensen te maken met financiële zorgen. Armoede ontstaat als u langere tijd maandelijks niet (meer) uitkomt met uw geld; als u schulden heeft die u niet of onvoldoende kunt aflossen; als uw financiële situatie plotseling veranderd is.
ComputerComputer

Armoede is eenvoudig gezegd: tekort aan middelen (geld) om te betalen wat u nodig heeft. Ook in ons land komt armoede voor. Er zijn steeds meer gezinnen die niet meer uitkomen met hun geld, die de hoge kosten niet meer betalen kunnen, die schulden opbouwen en in de schuldsanering terechtkomen, of in het ergste geval: dakloos worden. Steeds meer gezinnen doen een beroep op voedselbanken. Werkloosheid neemt toe en alles is duurder geworden. Waardoor ontstaat armoede in ons land? Het is al genoemd in de inleiding maar globaal zou u kunnen stellen dat armoede in ons land ontstaat wanneer:

 • er te weinig geld binnenkomt om rond te komen
 • er schulden zijn ontstaan
 • de financiële situatie plotseling veranderd

Natuurlijk zijn er ook zaken waardoor mensen sneller in de financieel problemen komen omdat er expliciete problemen zijn, zoals:

 • drugs of alcoholproblemen
 • psychische problemen

Armoede voorkomen, begin bijtijds

Als u weet dat u financieel minder breed zit en dat u steeds vaker niet uitkomt met u maandelijkse inkomsten, is het tijd om meteen in actie te komen. Praktisch gesproken zijn er enkele zaken die u serieus moet nemen:

 • maak geen schulden door te lenen
 • probeer maandelijks meer geld te verdienen (leer geld online maken)
 • bespaar geld waar mogelijk (zeg alle abonnementen op, koop minder boodschappen en zoek de goedkoopste winkels uit, en lees een en ander over geld besparen)
 • probeer zo snel mogelijk maandelijks uit te komen met uw geld

Meer geld verdienen, maar hoe?

Meer geld verdienen is niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Bij geld verdienen denken we maar al te vaak aan een baan, bijbaan, extra uren draaien. Dat kunt u nou eenmaal niet zomaar uit uw mouw schudden.

 • Om meer geld te verdienen kunt u heel eenvoudig beginnen met oude spullen via Marktplaats te verkopen. U kunt het beste een foto maken van de spullen die u verkopen wilt en een advertentietekst typen. Het is vrij eenvoudig 'werk' want verkopen via Marktplaats is niet al te moeilijk. Bovendien ruimt het de oude rommel in huis lekker op.
 • Maak een maandrekening op. Schrijf al uw vaste lasten op en zet die tegenover de vaste inkomsten.
 • Bespaar waar mogelijk geld.
 • Als u geen kans ziet om geld bij te verdienen via een baan, denk dan eens serieus na om met uw computer bij te verdienen. Er zijn zeer veel gemakkelijke methodes om geld te verdienen in de grootste winkelstraat ter wereld: het internet. Ik raad u dan de bovengenoemde methode (zie de link) aan, want u leert dan de vele wegen kennen die online naar rijkdom leiden.

Lees ook: Tips in een cursus om miljonair te worden


Tags: armoede voorkomen, geld tekort, dakloos, tips, geld besparen
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2013-09-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving