aanmeld knop
dot

Nooit meer darmklachten?

buikpijn.jpg
Heeft u ook vaak last van een opgeblazen gevoel en vage buikpijn klachten? Het eerste wat u doet met darmklachten die niet overgaan of steeds terugkeren, is uw huisarts bezoeken. Als er geen medische oorzaak te vinden is, kunt u er zelf misschien een en ander tegen ondernemen, door bepaalde zaken te doen en te laten.

Darmklachten komen steeds vaker voor in de huidige maatschappij. Zowel jonge als oude mensen kunnen last hebben van hun buik. Verkeerde (of niet zo gezonde) eet en leefgewoontes kunnen een belangrijke rol spelen. Het lijkt soms wel of de darmen van mensen met de dag gevoeliger worden, maar waar ligt dat dan aan? In de dagelijkse praktijk kom ik veel uiteenlopende oorzaken tegen, maar er is steeds weer een dudielijke  factor: onze voeding

 

Welk voedsel is goed voor uw darmen?

Laten we voor de duidelijkheid eens kijken naar het voedingspatroon (per etmaal) van de gemiddelde Nederlander die gezond probeert te eten. Bijvoorbeeld:

  • in de ochtend: brood met zoet beleg of misschien muesli met melk of yoghurt
  • tussendoortje: fruit, koekje (bv vezelkoekje o.i.d.) bij de koffie
  • lunch: brood met hartig beleg
  • tussendoortje: fruit, koekje (bv vezelkoekje o.i.d.) bij de koffie
  • in de avond warm eten: pasta, rijst of aardappelen met groente en vlees, vis, ei of vleesvervanger

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten zijn stofjes die ons lichaam niet direct kan verwerken. Ons lichaam moet de koolhydraten omzetten in suikers, die wel meteen verwerkt kunnen worden. Te veel koolhydraten betekent te veel suiker, en te veel suiker wordt weer opgeslagen als lichaamsvet.

 

Waar zitten koolhydraten in?

In brood, pasta, rijst, aardappelen, koekjes, etc..

 

Waar zit suiker in?

In fruit (wel gezond!), melkproducten (beetje gezond) zoet beleg (ongezond), koekjes (ongezond), gebak(ongezond), snoep(ongezond), ijs(ongezond),  etc.. Een beetje suiker per dag is overigens prima, maar het is al heel snel te veel. Suiker wat in vers fruit zit, is veel gezonder dan suiker uit een pak.

 

Als wij met de bovengenoemde informatie naar ons dagschema kijken valt op dat het lichaam per dag indirect en direct heel veel suiker binnen krijgt en dat kunnen onze darmen niet altijd verwerken. Hoe moeten we dan leven en wat kunnen we doen om onze voeding op een verantwoorde manier aan te passen?

 

Als u deze adviezen voor een tijdje gaat uitproberen kunt u mogelijk verbetering gaan merken:

  • minder darmpijn
  • minder gasvorming in de darmen
  • minder opgeblazen gevoel
  • niet meer zo moe
  • veel meer energie

De positieve veranderingen kunnen groot zijn. Als u alles al geprobeerd heeft en de dokter niets kan vinden wat uw darmklachten zou kunnen veroorzaken, overweeg dan eens de tips in. Darmkracht Totaal

 

Buikspieren trainen met de Abtronic X2 Power


Tags: darmklachten, opgeblazen gevoel, buikpijn
Bronnen: eigen ervaring uit praktijk als natuurgeneeskundig therapeut
Artikel geschreven door: claudia.
Publicatie datum: 2013-09-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving