aanmeld knop
dot

Waterontharder

logo-tekst.jpeg
Bij ons komt het water gewoon uit de kraan zodra we de knop omdraaien. Hiervoor hoeven we geen moeite te doen en we hoeven ook niet te wachten tot er water uit de kraan komt. Voor dit mogelijk is zijn er echter een aantal zaken die hier aan vooraf gaan.

Diverse fases

Voor er schoon water uit de kraan komt zijn er een aantal fases die doorlopen worden. Water wordt in veel gevallen uit de grond gehaald of uit een rivier. Dit is natuurlijk niet hygiënisch en daarom is het belangrijk dat dit water gezuiverd wordt. Het zuiveren en schoon maken van water wordt gedaan door waterleidingbedrijven. Met behulp van filters wordt het water schoon gemaakt, zodat het mogelijk is om het te gebruiken als drinkwater. Zodra het schoon genoeg is wordt het water doorgepompt naar woningen, via waterleidingen. Pas op dat moment is het mogelijk om het water te gebruiken als drinkwater.

 

Hard en zacht water

Wanneer er wordt gesproken over de diverse fases die water doorlopen, kan er ook wel worden gesproken over hard en zacht water. Hard en zacht water onderscheiden zich van elkaar door de hoeveelheid kalk dat zich in het water bevindt. In hard water bevindt zich enorm veel kalk. Je kunt je voorstellen dat het niet fijn is om kalk in je water te hebben, wanneer je het als drinkwater gebruikt. Tevens kan kalk grote schade aanrichten aan je apparatuur zoals de vaatwasser. Om hard water zacht te maken wordt er gebruik gemaakt van een waterontharder.


Waterontharder

Een waterontharder zorgt er voor dat het kalk uit het water wordt verwijderd. Zodra het water deze fase is doorlopen wordt het ook wel zacht water genoemd. Zacht water smaakt niet alleen beter maar is dus ook veel beter voor je apparatuur. Een water ontharder kun je plaatsen tussen de waterleiding.  

 

Voordelen waterontharder

  • Zacht water smaakt lekkerder
  • Het is beter voor huishoudelijke apparaten waarbij water een rol speelt
  • Beter voor eczeem
  • Gunstig effect op de energierekening
  • Kleurbehoud van textiel bij wassen is aanzienlijk beter
  • U heeft minder schoonmaakmiddelen nodig

Tags: water, waterontharder, gezondheid, eczeem, kalk, water ontkalken
Artikel geschreven door: JPonline.
Publicatie datum: 2013-09-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving