aanmeld knop
dot

Franse Buldog, karakter en bijzonderheden

dreamstime_xs_16568084.jpg
De Franse Buldog is weer helemaal terug van weggeweest. Dit type hondje wint snel aan populariteit. In 2017 is hete en van de meer geliefde hondenrassen in o.a Nederland. Het is dan ook een zeer aantrekkelijk ras. Je zou kunnen zeggen dat hij alles mee heeft. Hij is leuk om te zien, en hij is sterk, aanhankelijk, trouw, maar niet te groot. Zijn bouw is gespierd en compact. Het is een kleine stoere hond. Hoe train je hem het beste?
DierDier

Het is net een bonkje spieren, die enorm leuke Franse Buldog. Je herkent hem aan een aantal opvallende kenmerken:

  • Klein en gespierd gebouwd.
  • Platte en brede neus.
  • Gezichtsplooien.
  • Kleine oren die rechtop staan (deze vorm hoort bij het ras en het gaat dus niet om gecoupeerde oortjes).
  • Klein staartje waarvan men wel zegt dat deze op een komma lijkt. Dit staartje hoort bij het ras en het gaat dus niet om een gecoupeerde staart. 

Waar komt de Franse Buldog vandaan?

Waar stamt dit mooie hondje vanaf? Men is het er niet geheel over eens. In 1889 werd het ras officieel erkent. Men gaat er vanuit dat hij een afstammeling is van de Engelse buldog. Door deze te kruisen met Franse terriërs ontstonden de rechtopstaande oortjes. Het was meteen al een zeer geliefd ras bij arbeiders, die de buldoggen Toy Buldog noemden.

 

Toy Buldog

Toy Buldoggen werden in de omgeving van het Engelse Nothingham gefokt. Het ras kwam mee naar Noord-West Frankrijk, als gevolg van de werkloosheid in Engeland. Het hondje werd zelfs ingezet om te vechten tegen stieren bij stierengevechten. Hoe je deze prachtige hond het beste kunt trainen? Je gebruikt er gewoon een goede handleiding voor het trainen van de Franse Buldog voor.

 

Karakter Toy Buldog

Waaks jegens vreemden, maar zeer gesteld op de gezelschap van de eigen familie. Dat is de Toy Buldog ten voeten uit. Want de Franse Buldog hecht zich sterk aan zijn baasje en eist ook voldoende aandacht van hem/haar op. Dat hij die aandacht krijgt is belangrijk, om jaloezie naar anderen te voorkomen. Het karakter van dit hondje is opgewekt en ondernemend.

 

Angstig? Nee, juist nieuwsgierig!

Bang is hij meestal niet. Klein en dapper loopt hij op andere honden af, ongeacht hun afmeting. Omdat hij nieuwsgierig is zal u als baas dus op moet letten of dat wenselijk is. Hij kan goed luisteren indien goed opgevoed, maar dit hondje is ook eigenwijs en hij heeft een zeer sterke wil. Daarom heeft hij ook een consequente baas nodig die met tact en overtuigend leiderschap de hond de baas kan. Besef dat de hond altijd een dier is, een hond, en geen mens. Een hond moet daarom altijd zoveel mogelijk als hond benaderd worden en niet zoals je een kind behandeld.

 

Kan de Franse Buldog goed met kinderen overweg?

De Franse Buldog houdt van mensen en is over het algemeen ook geschikt om met kinderen om te gaan. Ook met andere huisdieren hoeven er geen problemen te ontstaan, mits de baas op de goede manier de hond weet op te voeden.

 

Rasstandaard

  • dichte korte vacht met mooie glans.
  • schouderhoogte 25-35 centimeter.
  • kleuren: fawn, gestroomd, fawn-bont, gestroomd-bont, tevens wit.

Lichaamstaal

Met andere buldoggen gaat hij vaak het beste om, want zij begrijpen zijn lichaamstaal het beste.

 

Hoe oud wordt een Franse Buldog?

Dit ras wordt gemiddeld 10 a 14 jaar.

 

Bijzonderheden

  • De hond kan slecht tegen warmte. Laat hem/haar op warme dagen dus op een koele plaats rustig aan doen.
  • De huidplooien van dit ras en de ogen, moeten verzorgd worden.

Tags: Franse Buldog, karakter, ras, toy buldog, karakter, opvoeding, trainen
Bronnen: wikipedia
DierDierArtikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-09-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving