aanmeld knop
dot

Panama, informatie over Panama

vliegen.jpg
Panama is een klein landje, met een grote luchthaven en verder enkele kleinere vliegvelden. Panama is klein maar fijn, want Panama heeft veel te bieden. Om te beginnen een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna. Ongeveer 950 geregistreerde vogelsoorten kunt u er spotten, maar de trekvogels die voorbijkomen zijn dan nog niet eens meegerekend.

De wegen in Panama zijn over het algemeen nog niet zo best. Gaten, heuvels, slecht wegdek. Ook in de binnenstad mag u van de wegen geen beste kwaliteit verwachten. De regenwouden van Panama zijn adembenemend mooi en nog redelijk onaangetast, ondanks dat ook daar de mens natuurlijk wel schade nalaat.

 

Regenseizoen

Het regenseizoen in Panama begint in april en eindigt in december. Dankzij het regenseizoen komt alles schitterend tot bloei. Panama leeft, zoemt, bloeit en ademt. Tijdens het regenseizoen regent het niet continu, maar bijvoorbeeld een tot tweemaal per dag. De regenval kan dan zeer heftig zijn. Alles krijgt weer water en voeding, en het oerwoud komt geheel tot leven. Veel dieren komen tevoorschijn als er eindelijk weer regen valt, zoals prachtige gekleurde boomkikkers, padden met perfecte schutkleuren, maar ook slangen, waarvan sommigen zeer giftig kunnen zijn. Er zijn ook krokodillen. En de zogenaamde leafcutterants, bij ons ook wel parasolmieren genoemd, snijden met hun bekjes blaadjes af van bloemen en planten, en lopen daarmee heen en weer naar hun nest. Ze laten daardoor een schitterend spoor van wandelende blaadjes achter, en het is zowel ontroerend als indrukwekkend om te zien.

 

Bomen en planten

Bomen in Panama kunnen zo enorm groot zijn, wij hebben dat in Europa nog nooit met ons eigen ogen mogen aanschouwen.

 

Panama stad

Panama is een smal land. Binnen enkele minuten vlieg je van de jungle naar de hoofdstad Panama City. In deze grote stad met ongeveer anderhalf miljoen inwoners. Het beroemde Panamakanaal is de belangrijkste economische inkomstenbron, vele schepen varen en dag in dag uit doorheen. Ongeveer 15000 schepen per jaar varen door het kanaal.

 

Kleine dorpen

In kleinere dorpen waar indianen wonen, is het leven veel minder hectisch. Men kookt er nog op houtvuren in de open lucht, men woont in prachtige hutten, gebouwd van wat de natuur te bieden heeft, en men heeft er niet veel nodig om gelukkig te zijn.

 

San Blas

Een prachtig eiland in de republiek Panama is San Blas. Het is klein, met witte stranden en veel groen. Elk mens omschrijft het als een paradijs.

 


 

Kusten Panama

Maar Panama heeft overal adembenemende kusten. Grenzend aan twee oceanen treft u de mooiste en meest fantastische stranden aan. Of u nou wilt zonnen, genieten, of aan watersporten doen, u vind er alles waarvan u alleen maar dromen kon. Aan de Caribische kant treft u de schitterende witte zandstranden en de azuurblauwe zee. Wilt u liever surfen of andere watersporten bedrijven, dan kiest u voor de Noord-Pacifische kustlijn.

 

<script type="text/javascript">// </script> <script id="bol_1440577185835" type="text/javascript" src="http://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js"></script>


Tags: Panama, vakantie, reis naar Panama, San Blas
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2013-09-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving