aanmeld knop
dot

Uw auto tijdelijk niet gebruiken

auto oud.jpg
Het kan zijn dat u uw auto tijdelijk niet wilt of kunt gebruiken. De kosten die u dan heeft lopen echter wel gewoon door. U dient dan ook nog steeds zorg te dragen voor de keuring, de wegenbelasting en de verzekering van de auto.
GamesGames

Als u uw auto voor enkele maanden niet gebruikt zijn dit vervelende kosten. De wegenbelasting en verzekering van de auto komt u toch op enkele honderden euro's aan kosten te staan. U kunt dan uw RDW kenteken schorsen. Dat is leuk zult u denken, maar wat houdt het precies in? Hoe kan ik dit doen en waar moet ik hiervoor zijn?

 

 

U kunt nu direct online uw: RDW kenteken schorsen

 

Schorsing RDW kenteken aanvragen

U kunt de schorsing online aanvragen via de website van de RDW, oftewel de Rijks Dienst voor Wegverkeer. Via de website kunt u aangeven dat u uw auto tijdelijk niet wenst te gebruiken. Dit kan tot maximaal een jaar, niet langer. Na een jaar wordt de schorsing automatisch opgeheven. De schorsing zorgt ervoor dat u tijdelijk niet aan de verplichtingen met betrekking tot uw auto hoeft te voldoen.

 

RDW op de hoogte stellen

Als u uw auto gewoon in de garage of bij de deur laat staan, zonder dat de auto verzekerd is en zonder dat u wegenbelasting betaalt, dan kunt u een hoge boete krijgen. Zonder de RDW hier van op de hoogte te stellen en een schorsing aan te vragen is dit strafbaar. En, de RDW komt er altijd achter omdat uw kentekengegevens bekend zijn in het systeem van de RDW. U doet er dus verstandig aan om de auto te schorsen.

 

Betaling RDW schorsing

De betaling hiervoor kunt u tevens online via iDeal verrichten. U kunt het ook regelen via de RDW klantenbalie of via het NDL postkantoor.


Tags: rdw kenteken schorsen
Artikel geschreven door: contentwriter.
Publicatie datum: 2013-09-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving