aanmeld knop
dot

Hoe voorkom je een droge huid in de winter?

sneeuw.jpg
In de winter krijgen veel mensen last van vervelende kwaaltjes als een droge huid. Een droge huid wordt ook wel eens xerosis Curtis of xerodermie genoemd en ziet en voelt er droog aan en kan gaan schilferen.

De winter komt er al weer snel aan en dat betekent dat veel mensen last krijgen van vervelende kwaaltjes als een droge huid. Een droge huid wordt ook wel eens xerosis Curtis of xerodermie genoemd en ziet en voelt er droog aan en kan gaan schilferen.

 

Droge huid

Een droge huid heeft meestal niet één oorzaak, er zijn meerdere mogelijkheden waarom je een droge huid kunt krijgen. Vooral in het begin van de winter klagen veel mensen over een droge huid. Vaak is de oorzaak dan het weersverschil, van de koude lucht buiten naar de warmte binnen gaan. Het is een schok voor je huid en dat zie je terug. Er zijn een aantal dingen die je kan doen tegen een droge huid.

 

Huid verzorgen

Wanneer je een droge huid hebt is het heel belangrijk je huid goed te verzorgen.

  • Was je goed, maar douch niet te warm of te lang. Een korte douche van lauwwarm water is heel goed tegen een droge huid.
  • Gebruik een PH neutrale zeep, douchegel, badschuim,… deze overbelasten je huid het minste.

Probeer een bad nemen te vermijden, hoe vreemd het ook klinkt om dit te doen bij een droge huid. Overleg met de huisarts als het niet over gaat.

 

Huid scrubben?

Als je huid gezond is maar toch droog, kan het raadzaam zijn om dode huidcellen te verwijderen. Scrub je huid goed na het douchen zodat alle dode huidcellen verdwenen zijn. Smeer je huid na het scrubben goed in met een hydraterende crème of bodybutter. Op een pas gescrubde huid dringt de crème het beste in, zo houd je je huid lekker soepel en het helpt om droge en zere plekken minder pijnlijk of schilferig te maken. Masseer de crème goed in de huid, maar wrijf zeker niet te hard. Vergeet ook je lippen niet, een goede, vette lippenbalsem kan wonderen doen voor droge en/of gesprongen lippen. Als je geen lippenbalsem in huis hebt helpt vaseline ook tegen droge lippen.

 

Collodiaal havermout

Wrijf je huid eens per week in met colloïdaal havermout, deze is te verkrijgen bij je apotheek. Maak een washandje goed nat en strooi hier wat colloïdaal havermout over en wrijf het zachtjes over je huid. 

 

Water drinken

Drink voldoende, zorg er voor dat je nooit dorst krijgt. Een dorstgevoel is vaak al een teken van het lichaam dat je aan het uitdrogen bent. Probeer minstens 2 liter water te drinken op een dag, maar zorg er voor dat je hierin niet overdrijft. Te veel drinken is ook niet goed voor je nieren.

 

Omega3

Ook een aangepaste voeding kan helpen tegen een goede huid. Zorg ervoor dat je gevarieerd en gezond eet. Let vooral op de hoeveelheid omega3 die je binnenkrijgt. Een tekort aan omega3 kan ook leiden tot een droge huid.

 

Luchtbevochtiger

Wanneer de lucht in je huis droog is, wat in de winter vaak voorkomt. Kan dit zorgen voor een droge en schilferige huid, bovendien is het ook helemaal niet goed voor je gezondheid. Koop een goede luchtbevochtiger en zorg dat de luchtvochtigheid in de ruimte altijd 40à50% is. 

 

Vermijd te fel temperatuurverschil, van de verwarmde huiskamer naar de vriezende kou buiten gaan is niet goed voor je huid. Verlaag de verwarming al een uurtje voor je slapen gaat, zodat je lichaam langzaam kan wennen aan een andere temperatuur.


Tags: Luchtbevochtiger, luchtbevochtigers
Artikel geschreven door: Erwin.
Publicatie datum: 2013-09-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving