aanmeld knop
dot

Playmobil, een populair stukje speelgoed

stuiterbal.jpg
Playmobil is een kunststof voorwerpje dat is bedacht in Duitsland in 1974. Het is een heel veelzijdig stukje speelgoed en dat maakt het juist zo populair. Vraag aan een willekeurig groepje kinderen waar zij graag mee spelen, en er zullen vast kinderen bij zijn die zeggen dat zij graag met Playmobil spelen.

Playmobil is er al voor de allerkleinsten. Dit zijn de wat grotere voorwerpen die te vergelijken zijn met Lego Duplo. De leeftijdsgrens van playmobil is voor iedereen verschillend, omdat het ene kind nu eenmaal niet hetzelfde is als het het andere.

 

Playmobil voor jongens en meisjes

Playmobil onderscheid zich in twee hoofdgroepen, voor jongens en voor meisjes, maar er zullen ongetwijfeld ook meisjes zijn die met jongens Playmobil spelen, net zoals er ook jongens zijn die met poppen spelen, of meisjes die met auto's spelen.

 

Playmobil is gemaakt van stevig kunststof.

Het gaat niet gemakkelijk stuk en als je het voorzichtig mee omgaat kan je het afnemen met een vochtig doekje.

 

Playmobil bestaat niet alleen uit poppetjes of dieren, er is nog veel meer van Bijvoorbeeld

  • auto,s                                                                                                                                             fietsen                                                                                                                                                 (poppen)huizen                                                                                                                                              kastelen
  • Boten
  • Caravans
  • Overige

Of wat dacht je van een heuse camper? Die mag op de Playmobil camping zeker niet ontbreken.Playmobil heeft zeer veel verschillende producten opd markt gebracht. Je kunt bijvoorbeeld ook Playmobil treinen en boerderijen kopen.

 

Kleine onderdelen

Playmobil is een beetje vergelijkbaar met Lego. Alleen veel uitgebreider. De playmobil voor kinderen vanaf vier jaar bevat wel veel kleine onderdeeltjes.

Daar moet dan wel op gelet worden bij eventuele kleinere broertjes of zusjes. Op de verpakking staat voor welke leeftijd het speelgoed geschikt is.

 

Playmobil fairies, princess, cityaction

Net als bij LEGO heb je van playmobil heel veel verschillende soorten. Zo heb je Playmobil fairies of Playmobil princess voor meisjes. Playmobil Cityaction is wat meer op jongens gericht en Playmobil country of western is weer voor allebei. Het bijzondere aan de playmobil fairies is dat er in elk zakje een code zit om een online spel te spelen.

 

Wat kost het?

  • Dit speelgoed is al te koop in een klein zakje vanaf € 2,-. In deze zakjes zit een poppetje met een klein voorwerpje. Afhankelijk van het zakje is het voor jongens of voor meisjes.
  • Verder zijn er kleine doosjes van ongeveer € 3,- a € 4,-. Daarin zit meestal een poppetje en een diertje of iets anders, bijvoorbeeld een moeder met kinderwagen of een pizzabakker.
  • De wat grotere en nog grotere dozen (complete sets) variëren van twaalf tot meer dan honderd euro.

Playmobil is te koop bij diverse speelgoedwinkels, sommige supermarkten (vooral in Duitsland) en online shops zoals bijvoorbeeld bol.com

 

Playmobil funpark en/of Playmobilland

Als je playmobil in het groot wilt zien, dan is Playmobilland of Playmobilfunpark misschien leuk om te bezoeken. Playmobilfunpark ligt in Duitsland in Beieren.

 

Entree en adres Funpark

De prijs ligt tussen de € 6,- en € 10,- afhankelijk van wanneer en hoe laat je gaat. Het adres van Playmobil funpark is:

 

Brandstatterstrasse 2-10

90513 Zindorf

 

Playmobil is erg leuk en leerzaam of je nu heel klein bent of al bijna een tiener, het staat garant voor heel veel speelplezier!


Tags: Playmobil, Playmobilfunpark
Bronnen: playmobil.com, intertoys, real.de
Artikel geschreven door: Opoefiets.
Publicatie datum: 2013-09-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving