aanmeld knop
dot

Reuben Ugbine kunstenaar Nigeria

Schilderen.jpg
Reuben Ugbine is een Nigeriaanse kunstenaar. Hij werd geboren in 1956. Zijn kunstwerken bestaat uit keramische beelden, houten beelden en soms schilderijen. Zijn werk neigt naar sociaal realisme waarin relaties tussen Nigeriaanse mensen centraal staan. In 2017 werd hij door de Gardian omschreven als een van de toonaangevende kunstenaars van Nigeria.

Reuben Ugbine Creëert uit klei of hout menselijke figuren die uiting geven aan de verschillende levenswijzen van van Nigeria. Ugbine exposeerde o.a. in Nigeria, Libanon, Duitsland, Nederland, Spanje, Zuid-Afrika. Na zijn opleing tot kunstenaar aan het Gederal Polytecnic Auchi in Nigeria gaf hij eerst enkele jaren les aan het Auchi Polytechnic. Hij legde zich steeds meer toe op zijn kunstenaarschap.

 

Beeldhouwkunst

In 1979 behaalde hij het Diploma Beeldhouwkunst aan het Yaba College of Technology in Nigeria 1979. Hij maakte een periode veel realistische menselijke figuren van terracotta. Zijn stijl is dan gedetailleerd. Het zijn taferelen uit het dagelijks leven in Nigeria, menselijke figuren die met dagelijkse dingen bezig zijn zoals fruit dragen of in bad gaan.

 

Grenzen overschrijden 2013 en 2015

 

Zowel in de tentoonstelling Grenzen Overschrijden 2013 en 2015 is de stijl van Ugbine losser en gewaagder geworden. Meer over deze kunstenaar is te vinden bij aabru.co.uk


Tags: Reuben Ugbine, kunstenaar, artist Nigeria
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2013-09-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving