aanmeld knop
dot

Bijen, bijensterfte, honingbij. Laten we bij blijven!

logo-tekst.jpeg
Albert Einstein zei dat als de bij uitsterft, alle leven op aarde binnen 4 jaar uitsterft. Waarom? Bijen zijn zeer belangrijke bestuivers van planten, en zonder bestuiving sterven er zoveel plantensoorten uit dat de voedselketen ineenstort. Geloof het of niet, maar dat proces is momenteel gaande dankzij zinloze pesticiden die maar gebruikt en gebruikt mogen worden. U voert die giffen aan uw kinderen, en de bij sterft in een rap tempo uit.
DierDier

Wat bezielt de huidige reging om de massale bijensterfte te negeren en lekker door te gaan met het toestaan van bepaalde zeer dodelijke pesticiden? Het gaat natuurlijk weer om geld. Terwijl de bijen creperen. De suicide van het menselijk ras onder de loep.

 

De mensheid verdient geen schoonheidsprijs. Naast het massaal uitmoorden van onze eigen soort zijn we ook erg goed in het vernietigen van vele andere levensvormen op aarde. De mens gedraagt zich als een virus op deze planeet, we eisen alles voor onszelf op en wat niet wijkt dat gaat eraan. Uiteindelijk nemen we onszelf natuurlijk mee de afgrond in, maar tot die tijd kunnen we allicht proberen te redden wat er nog te redden valt. Neem nou de bij, die in rap tempo aan het verdwijnen is. Wat is het dat zoveel mensen zo weinig aandacht hebben voor zaken die echt belangrijk zijn, zoals het uitsterven van de bij? Waarom wordt hier op scholen bijvoorbeeld nog nauwelijks aandacht aan besteed?

 

“If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man”
Albert Einstein.

 

2012, Het jaar van de bij

2012 is het jaar van de bij. Het gaat heel slecht met de bij, dankzij het gebruik van landbouwgiffen waar de bij snel dood aan gaat. Ook haar nakomelingen sterven uit. Vele imkers zitten met uitgestorven bijenkolonies. Het is tragisch. Eenmaal in aanraking gekomen met het huidige landbouwgif is de dood voor bijenkolonies nabij. En de meeste boeren gaan helaas maar door met het bespuiten van gewassen met pesticiden die de kwetsbare bij snel omleggen. Dit is geen dommigheid of onwetendheid, het is pure egoisme. Niet alleen in Nederland is de bij er slecht aan toe. De bijenstichting zet zich al jaren in om hier aandacht voor te vragen. De politiek wilde er niets van weten maar het hoogbegaafde kindje van de tweede kamer, de Partij voor de Dieren, maakte op 18 juli 2012 bekend dat zij zich in gaan zetten voor de bij. Dit is hoopvol nieuws, maar het is nog lang niet genoeg.

 

Wat is het probleem?

De pesticiden die worden gebruikt en die zijn toegestaan, zijn schrikwekkend schadelijk voor de bij. Pesticiden zijn gemaakt om insecten te doden, en wat is de bij? Een insect natuurlijk. De bij is een kwetsbaar diertje, maar ondanks dat heeft de bij zich kranig staande weten te houden in een wereld vol mensen. Maar nu is twee derde van de bijen uitgestorven en als het tij nu niet gekeerd wordt voor de bij, is het einde zoek.

 

Keer het tij voor de bij

De bij sterft aan gebruik van neonicotinoïden en gebrek aan voedsel, omdat er een tekort is ontstaan aan wilde bloemen en variatie in bloemsoorten op de akkers. De reden is simpel: mensen hebben alles voor zichzelf opgeëist, wilde natuur is zeldzaam geworden en bovendien gebruiken boeren neonicotinoïden, dat heeft ongeveer hetzelfde effect op bijen als cyanide op ons.

 

Blijf bij, wat kunt u doen?

  • Op 28 juli 2012 is het Beeday. Je kunt dan een game spelen waarbij je bijen redt. Hoe meer bijen er in de game gered worden, hoe meer bijenkorven er geschonken worden aan de bijenstichting. Hoe meer bijen, hoe meer hoop. 28 Juli 2012 is dus een dag dat u uw kinderen echt lekker achter de computer moet laten zitten, en laat ze gamen voor de bij. Het kost niks, en toch verdienen ze geld voor de bijen.
  • Wordt donateur van de bijenstichting. Het kost maar een tientje per jaar en het betekent heel veel
  • Kom in actie. Maak ook andere mensen wakker.
  • Wees goed voor bijen. Kies voor drachtplanten in de tuin die goed zijn voor bijen, te koop bij bijenlint.nl
  • Zie de ernst in van de situatie

“If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man”


Albert Einstein.


Tags: bijen, honingbij, bij, beeday, bijensterfte, imker, bijenstichting
DierDierArtikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-07-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-11-09 23:02:56  
wel is gedacht dat de oorzaak van bijensterfte plastic vervuiling kan zijn?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving