aanmeld knop
dot

Mindfulness, een verijkking voor jezelf

bloem3.jpg
Vaak zijn we druk met van alles en nog wat. Een drukke baan, het huishouden, hobby's, afspraken die staan. Soms lopen we iets te hard van stapel en dat merken we dan aan ons lichaam. Mindfulness maakt ons bewuster van alles waarmee we bezig zijn. We worden moe, krijgen hoofdpijn of spierpijn. Ook kun je een burnout ontwikkelen of in een depressie raken. Hoe kunnen we leren goed naar ons lichaam te luisteren?

Mindfulness is een goede manier wat ons kan helpen om bewuster met onszelf bezig te zijn en te luisteren naar ons lichaam. We zijn als het ware verbonden met onszelf. Dat is wat mindfulness ons leert. Door heel dicht bij jezelf te komen kunnen we diep contact maken met ons lichaam, zowel geestelijk als lichamelijk.

 

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een vorm van meditatie, waarin men leert om bewust te worden van je lijf, en tevens leer je om zowel positieve en negatieve ervaringen die je meemaakt te accepteren. Door bezig te zijn met mindfulness leer je de dingen te aanvaarden zoals ze op dat moment zijn. Door dicht te leven bij jezelf.

 

Mijn eigen ervaring

Zelf heb ik ook mindful trainingen gevolgd. Ik ben van nature een gejaagd mens en heb een druk sociaal leven. Vaak heb ik dan ook tijd tekort. Door mijn gejaagdheid, wat een van mijn persoonlijke valkuilen is kwam ik in de knel met mijzelf. Ik raakte oververmoeid, kreeg lichamelijke en geestelijke klachten. Mijn weegschaal was totaal uit balans geraakt. Ik had last van paniekaanvallen. Er moest iets gebeuren, ik was mezelf voor mijn gevoel totaal kwijt aan het raken. Ik besloot om mindful trainingen te volgen. Je leert d.m.v. oefeningen dichter bij jezelf te komen en te voelen. Je maakt als het ware weer contact met je eigen lijf. Door meditatieoefeningen kwam ik weer meer in balans met mezelf. 

 

Bu-Coaching

Je kan mindful trainingen zowel in groepsverband via een cursus of bij een therapeut volgen. Tegenwoordig kan je ook online een mindful trainingsprogramma volgen via het 8-weekse mindful online trainingsprogramma van Bu-coaching.

 

Zoals ik al zei mindfulness trainingen vinden vaak plaats in groepsverband of je volgt het bij een therapeut. De kosten liggen vaak rond de 300 a 400 euro. Wil je een effectieve voordeliger manier om te mindfullen dan biedt Bu-coaching een 8-weekse mindful trainingsprogramma aan die je vanuit huis kunt volgen. Acht weken lang ontwikkel je vaardigheden voor mindfulness Je leert dichter bij jezelf te komen door mindfulnessoefeningen, maar je krijgt ook bewegingsoefeningen, concentratieoefeningen.

 

Bewustwording, acceptatie en hoe je je wensen en behoeften en doelen kunt realiseren komen in dit trainingsprogramma aan bod. Ontdek wat mindfulness voor jou kan betekenen. Het brengt je dichter bij jezelf.


Tags: mindfulness, mindful online trainingsprogramma, mindfullness, meditatie, leren, cursus mindful
Artikel geschreven door: maddy75.
Publicatie datum: 2013-09-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-10-11 20:02:44  
Wel interessantReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving